Tuşba Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantıları: 52 Kırsal Mahallenin Yerleşik Alan Sınırları Belirlendi 03 Mart 2026, 14:10
Tuşba Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantılarının ikinci birleşimi, Eşbaşkan Ümit Keser başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. İlçenin geleceğine dair kritik kararların alındığı toplantıda öne çıkan başlık “Kırsal Mahalle Yerleşik Alan Sınırları” oldu.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, ilçeye bağlı 52 mahallenin yerleşik alan sınırları onaylandı. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği çerçevesinde; her mahalle için ayrı ayrı hazırlanan kroki ve koordinatlarla belirlendi. Böylece özellikle tevhid-ifraz ve ruhsat işlemlerinde yaşanan sorunlar giderilmiş oldu.
“Kendi Öz Kaynaklarımızla Tasarruf Sağladık”
Konuyla ilgili söz alan Eşbaşkan Ümit Keser, çalışmanın teknik detaylarına ve belediye bütçesine olan katkısına dikkat çekti. Eşbaşkan Keser, normal şartlarda yüksek maliyetli bir ihale konusu olan haritacılık işlemlerinin, belediyenin kendi personeliyle çözüldüğünü vurgulayarak şunları söyledi: “Mahallenin en son çeperindeki yapılardan 300 metre dışına çizgi çekildi ve bu hazırlık tamamlandı. Normal şartlarda başka belediyeler bunu ihaleyle yapıyor ve bu ciddi masraflı bir haritacılık işlemidir. Arkadaşlarımız bunu kendi iç kaynaklarıyla hazırladıkları için hem maliyetten kâr ettik hem de süreci hızlandırdık. Bu değerli çalışma için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Yerinden Yönetim Vurgusu
Düzenlemenin yurttaşlar ve muhtarlar için büyük bir kolaylık sağlayacağını belirten Keser, yerinden yönetim vurgusu yaptı. Yeni düzenlemeyle birlikte; mahalle sınırları içindeki yapı projelerinin denetim ve ruhsatlandırma süreçlerinde muhtarların da aktif rol alacağını, bunun hem bir sorumluluk hem de mahallelerin kendi kendini yönetmesi adına bir adım olduğunu da ekledi.
Önergenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Kültür Sanat ve Turizm, Bağımlılık, Yaşlı ve Çocuk Hakları ile Engelliler Komisyonu’na havale edilen gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
Meclis, Mart ayı çalışmalarına yarın saat 10.00’da gerçekleştirilecek olan üçüncü birleşimle devam edecek.
DIĞER HABERLER
-
15 Temmuz Parkı'nda Elektrik Panolarının Periyodik Bakımı Yapıldı
24 Mart 2026, 14:37 -
Tuşba’da Bayramlaşma: Muhtarlardan Eşbaşkanlara Ziyaret
23 Mart 2026, 15:53 -
Parklarda Yenileme Ve Tadilat Çalışmaları Devam Ediyor
23 Mart 2026, 15:20 -
Tuşba’da Bayram Öncesi Temizlik Seferberliği Sürüyor
19 Mart 2026, 13:20 -
Tuşba Belediyesinden Bayram Arifesinde Gıda Denetimi
19 Mart 2026, 12:16 -
Şahgeldi ve Esenpınar Arasında Yol Çalışması
18 Mart 2026, 14:25 -
Tuşba’da Kent Mobilyaları Yenileniyor
13 Mart 2026, 09:12 -
Eşbaşkanlar Hastaları Ziyaret Etti
10 Mart 2026, 21:27 -
Tuşba'da "Beyaz Bayrak" Dönemi Başlıyor
09 Mart 2026, 10:31 -
Tuşba'da 8 Mart Etkinlikleri Devam Ediyor: Kadınlarla Mum Atölyesi Düzenlendi
06 Mart 2026, 15:58




