Tuşba Belediyesi ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik sosyal incelemelerini sürdürüyor 02 Temmuz 2026, 08:56
Tuşba Belediyesi, ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi yurttaşların tespiti ve sosyal yardımların adil, şeffaf bir şekilde ulaştırılması amacıyla yürüttüğü sosyal inceleme çalışmalarına devam ediyor.
Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, yürüttüğü sosyal inceleme çalışmaları kapsamında son olarak Beyüzümü Mahallesi’nde saha çalışması gerçekleştirdi. Halkçı ve dayanışmacı belediyecilik anlayışıyla hareket eden Tuşba Belediyesi, Beyüzümü Mahallesi’nde kapı kapı gezerek dar gelirli ve dezavantajlı yurttaşların taleplerini dinledi.
'Sosyal dayanışma yurttaşlık hakkıdır'
Yapılan hane ziyaretlerinde yurttaşların talepleri, yaşadıkları sıkıntılar ve temel ihtiyaçları yerinde, toplumsal bir yaklaşımla dinlenerek kayıt altına alındı. Sosyal dayanışmanın yurttaşlık hakkı olduğu bilinciyle hareket eden ekipler, mahalle sakinleriyle doğrudan temas kurdu.
Müdürlük, kolektif ve yerinden yönetim anlayışıyla toplanan sosyal inceleme çalışmalarında hane incelemeleri, anket uygulamaları, gözlem ve birebir görüşmelerden yararlanılırken, elde edilen bilgiler doğrultusunda yurttaşlara yönelik hizmet ve destek programları planlanıyor.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden taziye evlerine destek: İlk etapta beş mahallenin eksiği giderildi
27 Ekim 2026, 16:11 -
Eşbaşkan Keser: ‘Kayyım zulmünün bir de imar ve planlamaya yansıması var’
26 Ekim 2026, 14:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik yaşam vurgusu
24 Ekim 2026, 16:36 -
Tuşba’da asfalt çalışmaları sürüyor: Hedef 40 bin ton
22 Ekim 2026, 14:30 -
Tuşba’da yol çalışmaları sürüyor: İstasyon Mahallesi’nde asfalt serimi başladı
21 Ekim 2026, 14:43 -
Eşbaşkanların incelediği okul yolunda çalışmalar tamamlandı, halk memnun
20 Ekim 2026, 17:46 -
Tuşba’da Van Gölü’nün korunması için ortak mücadele çağrısı
20 Ekim 2026, 00:20 -
Akköprü Mahallesi'nde daha önce açılan okul yolunda asfalt serimi de tamamlandı
19 Ekim 2026, 19:45 -
Tuşba’da halk buluşmaları devam ediyor
19 Ekim 2026, 09:32 -
Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor
16 Ekim 2026, 15:38



