Tuşba Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantılarını Tamamladı: ‘Canlar Rant Kurbanı Olmasın’ 06 Şubat 2026, 11:17
Tuşba Belediyesi Şubat ayı meclis toplantılarının son birleşimi, Eşbaşkan Hanım Akkoş başkanlığında gerçekleştirildi. İlçenin geleceğini ilgilendiren gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
“Bilim ve Sorumluluk Bilinci Esas Alınmalı”
Toplantının açılışında 6 Şubat deprem felaketine değinen Eşbaşkan Hanım Akkoş, doğal afetlerin kaçınılmaz olduğunu ancak can kayıplarının önlenebilir olduğunu vurguladı.
Akkoş, "6 Şubat'ta büyük bir felaket yaşadık. Ülke olarak ne kadar hazırlıklı olduğumuzu sorgulamamız gerekiyor. Ne yazık ki yitirdiğimiz canlar rant kurbanı oldu. Rant politikalarının ve denetimsizliğin yerini; bilimin ve sorumluluk bilincinin aldığı bir politika ile bu acıların önüne geçmek mümkün. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza rahmet diliyorum," dedi.
Meclis Gündeminde Kentsel Dönüşüm ve İstihdam Ön Planda
Toplantıda komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda önemli maddeler karara bağlandı.
Deprem Hazırlığı ve Kentsel Dönüşüm: 2011 depremi öncesi inşa edilen yapıların tespiti, kaçak yapılaşmanın önlenmesi ve dayanıksız binaların dönüştürülerek afet zararlarının en aza indirilmesi hedefleniyor.
Gençlere İş Garantili Eğitim: İlçedeki 19-35 yaş arası genç nüfusun profili (ekonomik durum ve eğitim seviyesi) dikkate alınarak, gençlerin sosyal ve ekonomik hayata katılımını sağlayacak iş garantili projeler hayata geçirilecek.
Kent Estetiği ve Çevre Sağlığı: Yerleşim yerlerine yakın beton santralleri, briket imalathaneleri ile mahalle aralarında kalan ahırların kent dışına taşınması ve çevre sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi için çözüm odaklı çalışma başlatıldı.
Halk Sağlığı: Halk sağlığına yönelik farkındalık eğitimleri düzenlenmesi onaylandı.
Gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Şubat ayı çalışmalarını tamamlayan meclis, bir sonraki toplantısını 2 Mart 2026 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirecek.
DIĞER HABERLER
-
Xanê Akdoğan Bostanı’nda kolektif emek
16 Temmuz 2026, 08:49 -
Kayıt altına alınan köpeklere bir yıl boyunca ücretsiz mama desteği
14 Temmuz 2026, 17:32 -
Tuşba Belediyesi eşit hizmet için çalışıyor: Kilit parke taşı mesaisi Gendelova’da başladı
10 Temmuz 2026, 15:06 -
Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: Gündem kentsel dönüşüm
10 Temmuz 2026, 13:57 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü Altıntepe Mahallesi'nde saha çalışması gerçekleştirdi
10 Temmuz 2026, 11:03 -
Tuşba Belediyesi'nde yangın eğitimi ve acil durum tatbikatı
08 Temmuz 2026, 14:05 -
Tuşba Belediyesi tarımsal üretime desteğini sürdürüyor
08 Temmuz 2026, 14:02 -
Temmuz ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
07 Temmuz 2026, 11:18 -
Tuşba’da atıl araziler kadın üreticilerle yeniden üretime kazandırılıyor
07 Temmuz 2026, 10:23 -
Tuşba Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları başladı: Mahallelerde ulaşım ve imar düzenlemesi
06 Temmuz 2026, 11:40



