Tuşba'da Temizlik Seferberliği 02 Eylül 2024,

Tuşba'da temizlik seferberliği
Tuşba'da, Belediye Eşbakanları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve DEM Parti ile DBP'nin il ve ilçe örgütlerinin katıldığı temizlik çalışması yapıldı.
Van’da uzun süredir problem olarak görülen çevre temizliği, Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği çalışmayla başlamıştı. Tuşba Belediye’si bugün Akköprü ve Seyrantepe mahallelerinde temizlik çalışmasının startını verdi.
Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde “Duyarlı Toplum Temiz Van” sloganıyla başlatılan temizlik seferberliği Tuşba ilçesinde Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser, TMMOB üyeleri, DEM Parti ve DBP il ve ilçe örgütleri ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Akköprü ve Seyrantepe mahalleleri olmak üzere iki noktadan başlayan temizlik çalışması halkın katılımıyla gerçekleşti. Farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan temizlik seferberliği daha temiz ve yaşanılır bir kent bilincinin oluşturulmasını hedefi taşıyor.
Eşbaşkan Akkoş: İlçemizi hep beraber yaşanılır kılacağız
Eşbaşkan Akkoş, “Duyarlı Toplum Temiz Van” şiarıyla başlatılan kampanyanın bütün kente yayılarak farkındalık oluşturmak gerektiğini belirterek, “Kentimizi her anlamda daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Temizlik çalışmalarına halkımızla beraber katılıp farkındalık bilinci yaratmak için mahallelerimizde çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Kentimizin doğasına, kültürüne, gölüne sahip çıkarak geleceğe çok daha temiz, çok daha yeşil, çok daha yaşanılır bir kent bırakacağız,” dedi.
Eşbaşkan Keser: Bu yolu beraber yürüyeceğiz
Sadece temizlik çalışmalarında değil kentin her türlü sorununda halkla beraber olacaklarını ifade eden Keser, “Bugün başlattığımız temizlik seferberliğinin tek günle sınırlı kalmayacağının bilinmesini istiyoruz. Bu yola çıkarken ilçemizi hep beraber yöneteceğimizin sözünü verdik. Sokaklarda, caddelerde, parklarda, kentimizin herhangi bir yerinde bir sorun varsa bunu da beraber çözeceğiz. Halkımızın desteği bizler için çok önemli. Sizlerden aldığımız güçle ilçemizi çok daha iyi bir duruma getireceğimize inancımız tam,” dedi.
Akköprü ve Seyrantepe mahallelerinde sabahın erken saatlerinde başlayan temizlik çalışması, sokkaklarda bulunan çöplerin toplanmasıyla son buldu. Eşbaşkanlar temizlik kampanyasına destek veren STK ve parti temsilcilerine teşekkür etti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Arazi Rayiç Bedelleri Belirleme Toplantısı Düzenledi
16 Mayıs 2025, 08:07 -
Tuşba Belediyesi’nden Yeni Marangozlar Sanayi Sitesi’ne Ziyaret: Sorunlara Ortak Çözüm Arayışı
14 Mayıs 2025, 12:54 -
Bedesten Etüt Merkezi Öğrencileri Sınava Hazırlamaya Devam Ediyor
12 Mayıs 2025, 11:53 -
Tuşba Belediyesi'nden Anneler Günü Etkinliği
11 Mayıs 2025, 18:58 -
CHP Heyeti Tuşba Belediyesi Eşbaşkanlarını Ziyaret Etti
09 Mayıs 2025, 17:12 -
Tuşba Belediyesi 15 Temmuz Parkı'nı Yaz Sezonuna Hazırlıyor
09 Mayıs 2025, 16:11 -
Tuşba Belediyesi Hıdır Mahallesi'nde Su Kanalı Temizliği Gerçekleştirdi
09 Mayıs 2025, 12:42 -
Tuşba Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantıları Sona Erdi
09 Mayıs 2025, 12:03 -
Tuşba Belediyesi Ücretsiz Sebze Fidesi Dağıttı
08 Mayıs 2025, 16:35 -
Van Barosu Heyetinden Eşbaşkan Hanım Akkoş'a Ziyaret
08 Mayıs 2025, 12:59