Tuşba Belediyesi’nden Sundurma ve Sıvat Desteği 28 Ekim 2024, 12:09

Tuşba Belediyesi, kırsal alanlarda hayvancılığı desteklemek amacıyla sundurma ve sıvat çalışmalarında sona geldi.
Tuşba Belediyesi’nin yerelden kalkınma projesi doğrultusunda hayvancılıkla uğraşan yurttaşları destekleme çalışmaları sürüyor. Toplam altı mahallede yapılması planlanan sundurmalar, dört mahallede tamamlandı. Proje kapsamında bulunan diğer iki mahallede ise çalışmalar başladı.
Tuşba Belediyesi, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında yüzde elli destekle sundurma projesini hayata geçirdi.
Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı büyük oranda tamamlanan sundurma çalışmaları, Sağlamtaş, Dilimli, Kolsatan ve Yalnızağaç mahallelerinde tamamlandı. Aşit ve Halkalı mahallelerinde ise kazı çalışmalarının başladığı belirtildi.
Sundurma çalışmaları ile beraber sıvat çalışmalarını da sürdüren Park Bahçeler Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı desteği ile 150 adet sıvatın kurulumuna başladı.
“Sundurma Çalışmalarında Sona Gelindi”
Park Bahçeler Müdürü Şehmus Gündüz, muhtarların talepleri doğrultusunda mahallelerde planlama yapıldığını belirterek, sundurma çalışmalarında sona gelindiğini, sıvat çalışmalarında ise Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan alınan destekle sıvatların kurulumunu en yakın zamanda tamamlayacaklarını belirtti. Van Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere destek amacıyla verdiği sıvatlar, mahallelerdeki ihtiyaca göre planlanarak kurulumu tamamlanacak.
Gündüz, dağıtılan sıvatlar sayesinde hayvanların su ihtiyacının karşılanacağını söyleyerek, “Böylelikle hayvanlarda gelişim kaybı önlenerek, yüksek miktarda et ve süt kazanımı sağlanacak. Dağıtılan sıvatların en büyük faydalarından bir tanesi de hayvanlara sağlayacağı temiz su olacak,” dedi.
“Tarımsal Destek Ekolojik Dengeyi Koruyor”
Gündüz, Tuşba ilçesinin büyük oranda kırsal alanlardan oluştuğunu, hedeflerinin besicileri desteklemek olduğunu belirterek, “Tuşba Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan yurttaşlara her türlü desteği sunmaya hazırız,” dedi.
Projelerinin devam edeceğini ifade eden Gündüz, tarımsal desteğin ekolojik dengeyi koruduğunu belirterek, “Çiftçilerin ve besicilerin desteklenmesi, verim ve kaliteyi yükseltirken aynı zamanda sürdürülebilirliği sağlayarak çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesinin önünü de açıyor,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Yaylıyaka Mahallesi’nde Stabilize Yol Çalışması
10 Temmuz 2025, 15:19 -
Tuşba Belediyesi Sahillere Ulaşımı Kolaylaştırıyor
09 Temmuz 2025, 14:14 -
Tuşba Belediyesi Yeni Yollar Açmayı Sürdürüyor
08 Temmuz 2025, 15:21 -
Tuşba Belediyesi’nde Halk Ekmek Değerlendirme Toplantısı
08 Temmuz 2025, 13:09 -
Tuşba'da Altyapı Çalışmaları Doğa İle Uyumlu Yapılıyor
04 Temmuz 2025, 16:36 -
Tuşba Belediyesi Tasmalı Çeşmesi'nde Temizlik Çalışması Gerçekleştirdi
03 Temmuz 2025, 11:23 -
Bedesten Çarşısı’nda Yeni Kurs Kayıtları Başladı
02 Temmuz 2025, 15:23 -
Tuşba Belediyesi Dağönü’nde Tarımsal Üretime Yol Açtı
02 Temmuz 2025, 13:11 -
Tuşba Belediyesi Yol Genişletme Çalışmalarını Sürdürüyor
01 Temmuz 2025, 12:12 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı'nda Çalışmalar Devam Ediyor
28 Haziran 2025, 15:37