Tuşba Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantıları Devam Ediyor 05 Kasım 2025, 11:43
Tuşba Belediyesi’nin Kasım Ayı olağan meclis toplantılarının üçüncü birleşimi, Tuşba Belediyesi Meclis Salonu’nda Eşbaşkan Hanım Akkoş başkanlığında gerçekleştirildi.
Birleşimde gündem maddeleri görüşülmeden önce, bugün yapılacak olan ağaç dikme etkinliğine ilişkin DEM Parti Meclis Üyesi Sehtap Koşem söz aldı. Koşem, kadınların doğa ile kurduğu bağa dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Kadın eliyle dikilen her meşe ağacı, toprağa dokunan bir dua, geleceğe bırakılan bir izdir.
Biz kadınlar, doğanın ritmini kalbimizde hissederiz. Toprağa dokunduğumuzda yalnızca bir fidan dikmeyiz; umut ekeriz, niyet bırakırız, yaşamı yeşertiriz."
Koşem, meşe ağacının gücün, bilgeliğin, direncin ve kök salmanın simgesi olduğunu ifade ederek, "Yüzyıllardır farklı kültürlerde kutsal kabul edilen meşe, Tanrı’nın bilgeliğini, doğanın sürekliliğini ve insanın içsel gücünü temsil eder. Derin kökleriyle toprağa tutunur, geniş dallarıyla gökyüzüne uzanır. Tıpkı kadınlar gibi… Hem kökleriyle geçmişe bağlı, hem de elleriyle geleceği kuran," dedi.
'Barış İçin Doğa İçin Çocuklarımız İçin'
Koşem, düzenlenecek etkinliğin yalnızca bir ağaçlandırma çalışması değil; kadınların yaşamı dönüştüren gücünün ve doğayla kurduğu kutsal bağın bir yansıması olduğunu belirtti. Koşem, sözlerine şöyle devam etti: "Bu etkinlikte, kadınlar olarak toprağa eğileceğiz. Ellerimizle meşe fidanlarını yerleştirirken, içimizden geçen duaları da toprağa bırakacağız. Her fidan, bir dilek olacak; barış için, dayanışma için, doğa için, çocuklarımız için. Meşe ağacının gölgesinde büyüyecek olan bu dualar, zamanla kök salacak. Çünkü biz inanıyoruz ki; kadın eli değen toprak nefes alır. Kadın eliyle dikilen ağaç, yalnızca doğayı değil, toplumu da iyileştirir. Tuşba'nın toprağında kadınların duası filizlenecek, meşe ağacıyla birlikte büyüyecek."
Toplantıda gündemde bulunan komisyon raporları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantıları yarın saat 09.00’da yapılacak olan dördüncü birleşimle devam edecek.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nde ‘Kurumsal Duyarlılık ve Psikolojik Dayanıklılık’ Eğitimi
12 Şubat 2026, 18:31 -
Van'da Kadın Koordinasyon Toplantısı Gerçekleşti
11 Şubat 2026, 17:29 -
Tuşba Belediyesi'nden Şemsibey Mahallesi'nde Stabilize Yol Çalışması
11 Şubat 2026, 16:58 -
Kış Şartlarında İskele Mahallesi'nde Stabilize Yol Çalışması
11 Şubat 2026, 16:13 -
Tuşba’da Kadınlara Yönelik Saha Çalışmaları Sürüyor
10 Şubat 2026, 16:48 -
Tuşba Belediyesi Parklarda Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor
10 Şubat 2026, 13:15 -
Tuşba Belediyesi Kış Aylarında Soba Küllerini Düzenli Olarak Topluyor
10 Şubat 2026, 10:40 -
Hastalara Moral Ziyareti: "Her Koşulda Halkımızın Yanındayız"
09 Şubat 2026, 16:55 -
Tuşba Belediyesi Öğrencilere Kırtasiye Desteğini Sürdürüyor
09 Şubat 2026, 13:41 -
Tuşba Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantılarını Tamamladı: ‘Canlar Rant Kurbanı Olmasın’
06 Şubat 2026, 11:17





