Tuşba Belediyesi Fırınlarda Denetim Gerçekleştirdi 09 Aralık 2024, 09:20

Tuşba Belediyesi, ilçe genelinde hizmet veren tüm fırınları denetledi.
Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçede bulunan bütün fırınlarda gramaj ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.
Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen gıda ve hijyen denetimleri sürüyor. Müdürlük, yurttaşların güvenli ve kaliteli gıdaya erişebilmesi için çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Denetimler kapsamında Ekim-Kasım aylarında ilçe genelinde bulunan tüm market ve bakkalları denetleyen ekipler, son kullanma tarihi geçmiş ve hijyen koşullarını sağlamayan 1.7 ton malzemeye el koyarak imha etti.
Son olarak ilçede faaliyet gösteren fırınları denetleyen ekipler; ürünlerin son tüketim tarihleri, hijyen koşulları, ürün ve malzemelerin saklama koşulları, çalışanların kişisel hijyenleri, satış ve sunumda kullanılan alet ve ekipmanların uygunluğunu da denetledi. Denetimlerde gramaj kontrolü de yapan ekipler, hijyen noktasında tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için sorumlulara süre tanırken, yasal gramaj değerlerinin altında satılan ekmeklere el koydu.
Yasal Gramaj Değerinin Altındaki Ekmeklere El Konuldu
Denetimlerle ilgili Zabıta Müdürü Sertaç Faruk Eriş, “Halkın güvenli gıdaya ulaşması ve yasal haklarının muhafaza edilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş 1.7 ton ağırlığında hazır gıda ürününü tespit ederek imha etti. Ekiplerimiz, şimdi de fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yaparak, yurttaşların sağlıklı gıdaya erişimlerini sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir,” dedi.
Eriş, fırın denetimlerinde hijyen eksiklikleri tespit edilen işletmelere gerekli ikazların yapıldığını ve eksiklerin giderilmesi için süre tanındığını söyledi. Eriş, yasal gramaj değerinin altında satışa sunulan ürünlerle ilgili, “Yasal gramaj değerinin altında satışa sunulduğu tespit edilen ürünler, tespit edildiği anda ekiplerimiz tarafından tutanakla el konularak satışı engellenmiştir. İlçe genelindeki 19 fırında bu şekilde tespit edilen 426 adet ekmeğe ise el konulmuştur,” ifadelerini kullandı.
Eriş son olarak sorumluluklarını yerine getiren işletmelere teşekkür ederek çalışmalarını hijyen kurallarına uyarak ve gramaj değerini koruyarak yapan işletmelere her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti. Denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini ifade eden Eriş, halk sağlığının öncelikleri olduğunu söyledi.
DIĞER HABERLER
-
Eşbaşkan Akkoş Bedesten Çarşısı’nda Kadınlarla Bir Araya Geldi
12 Eylül 2025, 17:33 -
Tuşba’da Düğün Salonlarına Sıkı Denetim
12 Eylül 2025, 11:25 -
15 Temmuz Parkı’ndaki Oyun Grupları Onarıldı
11 Eylül 2025, 15:06 -
Tuşba Belediyesi Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde Halkla Bir Araya Geldi
11 Eylül 2025, 08:40 -
Zabıta Müdürlüğünden Okullarda Denetim
09 Eylül 2025, 10:24 -
Tuşba'da Halk Toplantıları Başladı
08 Eylül 2025, 20:29 -
Beyüzümü Mahallesi’nde Yol Düzeltme ve Dolgu Çalışmaları Tamamlandı
06 Eylül 2025, 16:47 -
Tuşba Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantıları Sona Erdi
05 Eylül 2025, 13:08 -
Şemsibey Mahallesi’nde Ahır Yıkımı Gerçekleştirildi
04 Eylül 2025, 13:26 -
Tuşba Belediyesi Çocuk Şenliğinde Kürtçe Kitap Dağıttı
03 Eylül 2025, 18:05