Tuşba Belediyesi Ayanıs Sahili’ne İnen Yolları Açtı 12 Ağustos 2025, 18:07
Tuşba Belediyesi, yaz sezonu boyunca Van Gölü’ne erişimi kolaylaştırmak için başlattığı sahil yolu çalışmalarına Ayanıs Mahallesi’nde devam ediyor.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, “Sahiller halkındır” anlayışıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Ayanıs Sahili’ne inen yolları açarak stabilize yolçalışması gerçekleştirdi.
"Bütün Sahillerde Çalışma Yapılacak"
Fen İşleri Müdürlüğü, daha önce Mollakasım ve Canik mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmalarla sahil ulaşımını kolaylaştırmıştı. Şimdi ise Ayanıs Mahallesi’nde yapılan çalışmalar sayesinde yurttaşlar, sahile daha rahat ulaşabilecek. Stabilize çalışmalarıyla birlikte yolların hem yaya hem de araç ulaşımına elverişli hâle getirilmesi hedefleniyor.
Müdürlük, Van Gölü’ne kıyısı bulunan tüm mahallelerde bu çalışmaları sürdüreceklerini vurgulayarak, sahillerin tüm yurttaşların ortak kullanım alanı olduğuna dikkat çekerek, “Amacımız, kıyı bölgelerine erişimi kolaylaştırarak halkın gölden en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak,” dedi.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kent sakinlerinin yaz aylarında sahil alanlarından daha etkin bir şekilde faydalanması bekleniyor.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nden eşit hizmet: Aşit Mahallesi ilk defa hizmetle buluşuyor
13 Ağustos 2026, 09:06 -
Eşbaşkanlardan hastane ziyareti
12 Ağustos 2026, 09:18 -
Çomaklı Mahallesi’nde sahipsiz köpekler kayıt altına alınarak sahiplendirildi
12 Ağustos 2026, 09:12 -
Eşbaşkanlar’dan evlerinden atılan yaşlı çifte ziyaret
12 Ağustos 2026, 08:45 -
Tuşba Belediyesi’nden Akköprü’de katılımcı imar uygulaması
07 Ağustos 2026, 16:03 -
Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: İmar itirazları karara bağlandı
07 Ağustos 2026, 13:36 -
Eşbaşkanlar Akçift Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi
05 Ağustos 2026, 13:56 -
Ağustos Ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
05 Ağustos 2026, 13:02 -
Tuşba Meclisi’nde kadın hakları, sosyal destek ve ekonomi konuları görüşüldü
04 Ağustos 2026, 11:19 -
Tuşba Belediye Meclisi'nde Şengal anması: 'Şengal’i Unutmayalım!'
03 Ağustos 2026, 12:14




