Temmuz ayı Meclis Toplantıları devam ediyor 07 Temmuz 2026, 11:18
Tuşba Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantılarının ikinci birleşimi, Meclis Başkan Vekili Aycan Altın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda ihtisas komisyonları tarafından hazırlanan raporlar meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Kadın Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Tarım Orman ve Kırsal Hizmetler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan çalışma raporları okunarak görüşüldü. Komisyon raporları meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Komisyonların çalışmasının devamı oy birliği ile kabul edildi
Kadın Komisyonu raporunda, kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddetle mücadele çalışmaları, kadınların toplumsal yaşama katılımını güçlendirmeye dönük faaliyetler ile kırsal alanlarda kadın emeğini ve istihdamını destekleyen projeler yer aldı. Ayrıca Altıntepe Mahallesi’nde bulunan kadın bostanında gerçekleştirilen dayanışma temelli üretim çalışmaları hakkında meclise bilgi verildi.
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu raporunda ise kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamda daha etkin yer almasını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar ele alındı. Mahallelerde gerçekleştirilen saha çalışmaları, kadınlarla yapılan görüşmeler ve Kadın Danışma Merkezi’nin tanıtım faaliyetleri değerlendirildi.
Tarım Orman ve Kırsal Hizmetler Komisyonu raporunda ilçede faaliyet gösteren kooperatiflerle yürütülen çalışmalar, yerel üretimin desteklenmesi, kırsal mahallelerde sürdürülen tarımsal üretim faaliyetleri ve üreticilere yönelik destek çalışmaları hakkında bilgi paylaşıldı.
Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2026 yılı Yer Teslim Harcı Tarifesi’ne ilişkin rapor da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantıları, yarın saat 09.00’da gerçekleştirilecek üçüncü birleşimle devam edecek.
DIĞER HABERLER
-
Kalecik ve Şemsibey halkından kentsel dönüşüm itirazı: Bizi göçe zorlayan değil, yaşamımızı koruyan bir plan istiyoruz
27 Ağustos 2026, 17:30 -
“Kolektif Emekle Temiz Kentler” kampanyası kapsamında esnaflar ziyaret edildi
24 Ağustos 2026, 08:29 -
Tuşba Belediyesi Canik Mahallesi'nde de kilitli parke taşı çalışmalarına başladı
21 Ağustos 2026, 16:20 -
Tuşba’da asfalt çalışması: 'Bu hizmet Büyükşehir Eşbaşkanlarımızın hizmetidir'
20 Ağustos 2026, 08:49 -
Tuşba Belediyesi Seyrantepe’de asfalt serimine başladı
18 Ağustos 2026, 16:01 -
Kadın Eşbaşkanlardan Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
18 Ağustos 2026, 13:48 -
“Kolektif Emekle Temiz Kentler” kampanyası başladı
18 Ağustos 2026, 09:56 -
Tuşba Belediyesi’nden eşit hizmet: Aşit Mahallesi ilk defa hizmetle buluşuyor
13 Ağustos 2026, 09:06 -
Eşbaşkanlardan hastane ziyareti
12 Ağustos 2026, 09:18 -
Çomaklı Mahallesi’nde sahipsiz köpekler kayıt altına alınarak sahiplendirildi
12 Ağustos 2026, 09:12



