Semt Pazarlarında Gece Saatlerinde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi 21 Nisan 2025, 08:39

Tuşba Belediyesi, Altıntepe Mahallesi ve 46 Evler bölgesindeki pazar yerlerinde gece saatlerinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Tuşba ilçesinde yurttaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamaları için çalışmalarını sürdüren Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Altıntepe Mahallesi ve 46 Evler bölgesindeki pazar yerlerinde gece saatlerinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, haftalık olarak kurulan semt pazarlarının ardından oluşan atıkların toplanması ve çevre temizliğinin sağlanması için gece boyunca yoğun bir çaba gösterdi. Pazarın kapanmasının ardından harekete geçen ekipler, yerlere atılan çöpleri, ambalaj atıklarını ve organik atıkları özenle topladı.
Gece saatlerinde yapılan temizlik çalışmalarında, ekipler süpürme araçları ve el süpürgeleriyle pazar alanlarını baştan sona temizledi. Gece çalışması sayesinde gündüz trafiğini ve yurttaşların hareketliliğini engellemeden verimli bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca, yıkama araçlarıyla pazar yerlerinin detaylı temizliği yapılarak, kötü koku ve mikropların önüne geçildi.
Öncelik Halk Sağlığı
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Halk sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu nedenle temizlik çalışmalarımızı gece gündüz demeden titizlikle sürdürüyoruz. Altıntepe ve 46 Evler bölgesinde bulunan pazar yerlerimizin temizliği için ekiplerimiz gece saatlerinde büyük bir özveriyle çalışıyor. Yurttaşların sabah uyandıklarında temiz bir çevreyle karşılaşmaları için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz," dedi.
Müdürlük, gece temizlik çalışmalarının ilçe genelinde belirlenen program dahilinde düzenli olarak devam edeceğini, yurttaşlardan da çevre temizliği konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini beklediklerini ifade etti.
Mahalle sakinleri de belediye ekiplerinin gece saatlerindeki özverili çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, sabah kalktıklarında temiz bir çevreyle karşılaşmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
DIĞER HABERLER
-
Bedesten Çarşısı'nda Filografi Kursu Başladı
18 Temmuz 2025, 09:14 -
Tuşba Belediyesi Eşbaşkanları, Van Oto Sanayi Sitesi Yönetimiyle Bir Araya Geldi
17 Temmuz 2025, 20:58 -
Van Barosu İle Tuşba Belediyesi Arasında Adli Yardım Protokolü İmzalandı
17 Temmuz 2025, 18:27 -
Tuşba’da Halk Sağlığını Tehdit Eden Ahırların Yıkımına Başlandı
14 Temmuz 2025, 12:54 -
Bağdaşan Mahallesi’ne Yerleştirilen Sıvatlar Kullanıma Hazır
14 Temmuz 2025, 08:34 -
Bedesten Çarşısı'nda Kurslar Başladı
12 Temmuz 2025, 14:23 -
Pirgarip Mahallesi’nde Kanal Temizliği
12 Temmuz 2025, 12:42 -
Tuşba Belediyesi’nden Şahgeldi Mahallesi’ne Yol Düzenleme Çalışması
11 Temmuz 2025, 10:23 -
Yaylıyaka Mahallesi’nde Stabilize Yol Çalışması
10 Temmuz 2025, 15:19 -
Tuşba Belediyesi Sahillere Ulaşımı Kolaylaştırıyor
09 Temmuz 2025, 14:14