Pirgarip’te Yol Açma Çalışmaları Sürüyor 29 Aralık 2025, 23:59
Tuşba Belediyesi, kent genelinde etkili olan kar yağışına karşı yürüttüğü mücadeleyi, mahalle muhtarlarıyla tam koordinasyon içinde sürdürüyor. Her mahallenin özgün ihtiyacına göre planlama yapan belediye ekipleri, şu saatlerde Pirgarip Mahallesi’nde yoğun bir kar küreme mesaisi harcıyor.
Muhtarlarla Koordineli, Hızlı Müdahale
Çalışmaların sadece belediye merkezinden değil, mahallelerin doğrudan talepleri doğrultusunda şekillendiğini belirten Fen İşleri Müdürlüğü, 67 mahallenin muhtarıyla kurulan iletişim ağı sayesinde sorunlu noktalara anında müdahale ediyor. Pirgarip Mahallesi’nde devam eden çalışmalarda da muhtarlıktan gelen bildirimler ve sahadaki ihtiyaçlar doğrultusunda yolların açık tutulması sağlanıyor.
"Ortak Yönetim, Kesintisiz Hizmet"
Fen İşleri Müdürlüğü, muhtarların halkın ilk temas noktası olduğunu vurgulayarak, "Karla mücadele ekiplerimiz, muhtarlarımızdan gelen anlık bilgilerle en uzak kırsal mahallemizden en yoğun merkez sokağımıza kadar her yere eşit ve hızlı hizmet götürüyor. Pirgarip’te ve diğer tüm mahallelerimizde hiçbir yurttaşın yolu kapalı kalmayana dek bu ortak mesai devam edecek," dedi.
Müdürlük, gecenin ilerleyen saatlerine rağmen dondurucu soğukta süren çalışmaların, muhtarlarla eşgüdümlü olarak tüm ilçede periyodik bir şekilde devam edeceğini belirtti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba’da çok dilli belediyecilik: Kürtçe kursları devam ediyor
06 Mayıs 2026, 13:48 -
Mayıs ayı olağan meclis toplantıları sürüyor
06 Mayıs 2026, 10:41 -
Tuşba Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantıları başladı: Kararlar oy birliğiyle alındı
04 Mayıs 2026, 10:55 -
Tuşba Belediyesi’nde 1 Mayıs öncesi Toplu İş Sözleşmesi
30 Nisan 2026, 22:53 -
Eksiklerini gideren işletmeye onay: Tuşba Belediyesi mührü kaldırdı
30 Nisan 2026, 16:25 -
Tuşba Belediyesi'nden çocuklara özel etkinlik: Kedi Evi ve Ters Ev ziyareti
30 Nisan 2026, 14:15 -
Oto Sanayi Sitesi’ne ziyaret: Hizmet üretmeye devam edeceğiz
28 Nisan 2026, 15:30 -
Eski Van Evleri yenileniyor: Bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
28 Nisan 2026, 09:00 -
İstasyon Etüt Merkezi'nde ücretsiz deneme sınavı ve rehberlik hizmeti
26 Nisan 2026, 13:50 -
Hebûn Kadın Dayanışma Merkezi’nde iletişim ve ekran bağımlılığı atölyesi
22 Nisan 2026, 16:39



