Pirgarip’te Yol Açma Çalışmaları Sürüyor 29 Aralık 2025, 23:59
Tuşba Belediyesi, kent genelinde etkili olan kar yağışına karşı yürüttüğü mücadeleyi, mahalle muhtarlarıyla tam koordinasyon içinde sürdürüyor. Her mahallenin özgün ihtiyacına göre planlama yapan belediye ekipleri, şu saatlerde Pirgarip Mahallesi’nde yoğun bir kar küreme mesaisi harcıyor.
Muhtarlarla Koordineli, Hızlı Müdahale
Çalışmaların sadece belediye merkezinden değil, mahallelerin doğrudan talepleri doğrultusunda şekillendiğini belirten Fen İşleri Müdürlüğü, 67 mahallenin muhtarıyla kurulan iletişim ağı sayesinde sorunlu noktalara anında müdahale ediyor. Pirgarip Mahallesi’nde devam eden çalışmalarda da muhtarlıktan gelen bildirimler ve sahadaki ihtiyaçlar doğrultusunda yolların açık tutulması sağlanıyor.
"Ortak Yönetim, Kesintisiz Hizmet"
Fen İşleri Müdürlüğü, muhtarların halkın ilk temas noktası olduğunu vurgulayarak, "Karla mücadele ekiplerimiz, muhtarlarımızdan gelen anlık bilgilerle en uzak kırsal mahallemizden en yoğun merkez sokağımıza kadar her yere eşit ve hızlı hizmet götürüyor. Pirgarip’te ve diğer tüm mahallelerimizde hiçbir yurttaşın yolu kapalı kalmayana dek bu ortak mesai devam edecek," dedi.
Müdürlük, gecenin ilerleyen saatlerine rağmen dondurucu soğukta süren çalışmaların, muhtarlarla eşgüdümlü olarak tüm ilçede periyodik bir şekilde devam edeceğini belirtti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: İmar itirazları karara bağlandı
07 Ağustos 2026, 13:36 -
Eşbaşkanlar Akçift Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi
05 Ağustos 2026, 13:56 -
Ağustos Ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
05 Ağustos 2026, 13:02 -
Tuşba Meclisi’nde kadın hakları, sosyal destek ve ekonomi konuları görüşüldü
04 Ağustos 2026, 11:19 -
Tuşba Belediye Meclisi'nde Şengal anması: 'Şengal’i Unutmayalım!'
03 Ağustos 2026, 12:14 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü’nden Belediye Çalışanlarına Film Gösterimi
31 Temmuz 2026, 13:22 -
Şair Ahmet Telli Van’da şiirleriyle Anıldı
28 Temmuz 2026, 10:44 -
Kırsalda yollar yenileniyor: Akçift Mahallesi’nde parke taşı çalışmaları başladı
27 Temmuz 2026, 16:52 -
Mollakasım Sahili’ne güneş enerjili aydınlatma ve 20 yeni çardak
27 Temmuz 2026, 12:39 -
Tuşba’da kadınlar su kabağından abajur üretiyor
24 Temmuz 2026, 09:38



