Mollakasım Sahili'nde tahrip edilen çardaklar onarıldı 04 Eylül 2026, 15:12
Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki sosyal ve kamusal alanların bakımı kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, ilçenin önemli sahil noktalarından biri olan Mollakasım Sahili'ndeki çardaklarda kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması gerçekleştirildi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, halkın dinlenme ve vakit geçirme amacıyla yoğun olarak kullandığı çardakların, kullanım hataları ve tahribat nedeniyle zarar gördüğünü tespit etti. Sahil şeridinde yapılan incelemelerin ardından belediye ekipleri, deforme olan, kırılan veya yıpranan ahşap aksamlar ile oturma alanlarını tamir etti. Yapılan çalışma ile çardaklar, estetik ve işlevsel açıdan yeniden güvenli ve kullanılabilir duruma getirildi.
'Ortak kullanım alanlarını daha özenli kullanalım'
Çalışmaların tamamlanmasının ardından Müdürlük, kamusal alanların korunmasına yönelik hassasiyet gösterilmesi konusunda uyarıda bulundu. Sahil, park ve yeşil alanlarda bulunan donatıların tüm ilçe sakinlerinin ortak malı olduğuna dikkat çekilerek, bu alanların uzun ömürlü olması ve sonraki kullanıcılara temiz kalabilmesi adına yurttaşların kullanım esnasında daha özenli davranması gerektiği vurgulandı.
DIĞER HABERLER
-
Kadın emeğiyle büyüyen Hevpar Kadın Kooperatifi ilk hasadını gerçekleştirdi
07 Ekim 2026, 15:41 -
Tuşba Belediyesi asfalt ve kilitli parke çalışmalarını sürdürüyor
06 Ekim 2026, 14:58 -
Altıntepe’de yol çalışması: Eşbaşkan Keser sekiz sokakta inceleme yaptı
06 Ekim 2026, 08:49 -
Tuşba Belediyesi altı mahallede kilitli parke çalışmalarını tamamladı, Şahgeldi’de mesai başladı
05 Ekim 2026, 21:02 -
Tuşba’da altı köye ziyaret: Yurttaşlar yol, altyapı ve sulama sorunlarını anlattı
05 Ekim 2026, 11:10 -
Tuşba Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantıları devam ediyor
04 Ekim 2026, 16:32 -
Eşbaşkanlar Seyrantepe ve Altıntepe’de halkla buluştu
03 Ekim 2026, 14:59 -
Tuşba’da güvenli yapılaşma için iskan denetimleri sürüyor
02 Ekim 2026, 14:07 -
Tuşba Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi gerçekleştirildi
02 Ekim 2026, 11:41 -
Altıntepe Mahallesi'nde işgaliye nedeniyle kapalı olan imar yolu açıldı
02 Ekim 2026, 08:28








