Mollakasım Sahili'nde tahrip edilen çardaklar onarıldı 04 Eylül 2026, 15:12
Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki sosyal ve kamusal alanların bakımı kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, ilçenin önemli sahil noktalarından biri olan Mollakasım Sahili'ndeki çardaklarda kapsamlı bir bakım ve onarım çalışması gerçekleştirildi.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, halkın dinlenme ve vakit geçirme amacıyla yoğun olarak kullandığı çardakların, kullanım hataları ve tahribat nedeniyle zarar gördüğünü tespit etti. Sahil şeridinde yapılan incelemelerin ardından belediye ekipleri, deforme olan, kırılan veya yıpranan ahşap aksamlar ile oturma alanlarını tamir etti. Yapılan çalışma ile çardaklar, estetik ve işlevsel açıdan yeniden güvenli ve kullanılabilir duruma getirildi.
'Ortak kullanım alanlarını daha özenli kullanalım'
Çalışmaların tamamlanmasının ardından Müdürlük, kamusal alanların korunmasına yönelik hassasiyet gösterilmesi konusunda uyarıda bulundu. Sahil, park ve yeşil alanlarda bulunan donatıların tüm ilçe sakinlerinin ortak malı olduğuna dikkat çekilerek, bu alanların uzun ömürlü olması ve sonraki kullanıcılara temiz kalabilmesi adına yurttaşların kullanım esnasında daha özenli davranması gerektiği vurgulandı.
DIĞER HABERLER
-
Mollakasım Sahili'nde tahrip edilen çardaklar onarıldı
04 Eylül 2026, 15:12 -
Tuşba Belediyesi Canik Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmalarında sona geldi
03 Eylül 2026, 15:23 -
Beyüzümü Mahallesi’nde yol çalışmaları hız kesmiyor: Sokaklar baştan aşağı yenileniyor
02 Eylül 2026, 13:13 -
Kalecik ve Şemsibey halkından kentsel dönüşüm itirazı: Bizi göçe zorlayan değil, yaşamımızı koruyan bir plan istiyoruz
27 Ağustos 2026, 17:30 -
“Kolektif Emekle Temiz Kentler” kampanyası kapsamında esnaflar ziyaret edildi
24 Ağustos 2026, 08:29 -
Tuşba Belediyesi Canik Mahallesi'nde de kilitli parke taşı çalışmalarına başladı
21 Ağustos 2026, 16:20 -
Tuşba’da asfalt çalışması: 'Bu hizmet Büyükşehir Eşbaşkanlarımızın hizmetidir'
20 Ağustos 2026, 08:49 -
Tuşba Belediyesi Seyrantepe’de asfalt serimine başladı
18 Ağustos 2026, 16:01 -
Kadın Eşbaşkanlardan Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
18 Ağustos 2026, 13:48 -
“Kolektif Emekle Temiz Kentler” kampanyası başladı
18 Ağustos 2026, 09:56








