Mollakasım Halk Plajı Artık Ücretsiz 26 Ağustos 2024,
Mollakasım Halk Plajı Artık Ücretsiz
Tuşba Belediyesi sınırlarında bulunan Mollakasım Halk Plajı, denize kıyısı olmadığı halde 2018 yılında Türkiye’de ‘mavi bayrak’ verilen ilk plaj oldu. Van Gölü kıyısındaki plaj, 21 bin metrekare alan üzerine kurulu. Tuşba Belediyesi hizmet alanında bulunan Mavi Bayraklı Halk Plajı ücretsiz bir şekilde yurttaşların hizmetine sunuldu.
Tuşba Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay oy çokluğuyla aldığı kararla plajı, ücretsiz bir şekilde hizmete açtı. Yerli halkın dışında kente gelen turistlerin de faydalandığı plaj artık ücretsiz. Plajın bakım, onarım ve temizliği Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılarak yurttaşlara ücretsiz bir şekilde sunuldu.
Belediye meclisi, plajda yaptığı incelemeler sonucunda insan ve toplum sağlığına aykırı durumların tespit edildiğini bu yüzden plajı geçici bir süre kapatarak gerekli temizlik ve bakım onarım çalışmalarının ardından yurttaşların hizmetine sunma kararı aldı.
Su Sorunu Çözüldü
Belediye, VASKİ ile görüşerek suların tekrar kullanıma açılmasını sağladı. Böylece temizlik ekipleri gerekli hijyen koşullarını sağlamak için çalışmaya başladı.
Meclis, aldığı kararla daha önce ücretli olan plajı ücretsiz bir şekilde yurttaşların hizmetine sundu. Halkın ihtiyacı olan tüm alanların, halk için ücretsiz ve daha kaliteli alanlara dönüştürmek için çalışmaların süreceği belirtildi.
DIĞER HABERLER
-
Selahattin Eyyubi Parkı’nda Kapsamlı Bakım ve Onarım Çalışması
06 Aralık 2025, 13:44 -
3 Aralık Etkinlikleri Devam Ediyor: Kalecik Mahallesi'nde Fidan Dikimi Gerçekleştirildi
05 Aralık 2025, 17:11 -
Seyrantepe Mahallesi’nde Yeni Yol Hizmete Açıldı
05 Aralık 2025, 15:59 -
Tuşba Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantıları Sona Erdi
05 Aralık 2025, 10:35 -
3 Aralık Dolayısıyla Belediye Emekçileriyle Buluşma
04 Aralık 2025, 16:29 -
Eşbaşkan Akkoş ve Meclis Üyeleri Engelli Merkezini Ziyaret Etti
03 Aralık 2025, 16:21 -
Kadınlara Yönelik Üretim ve Dayanışma Atölyesi Düzenlendi
02 Aralık 2025, 16:33 -
Tuşba Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantıları Devam Ediyor
02 Aralık 2025, 10:12 -
Tuşba Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantıları Başladı
01 Aralık 2025, 16:11 -
Bozkurt: “Halkçı Belediyeciliği Sahada Uyguluyoruz”
27 Kasım 2025, 16:37



