Mollakasım Halk Plajı Artık Ücretsiz 26 Ağustos 2024,

Mollakasım Halk Plajı Artık Ücretsiz
Tuşba Belediyesi sınırlarında bulunan Mollakasım Halk Plajı, denize kıyısı olmadığı halde 2018 yılında Türkiye’de ‘mavi bayrak’ verilen ilk plaj oldu. Van Gölü kıyısındaki plaj, 21 bin metrekare alan üzerine kurulu. Tuşba Belediyesi hizmet alanında bulunan Mavi Bayraklı Halk Plajı ücretsiz bir şekilde yurttaşların hizmetine sunuldu.
Tuşba Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay oy çokluğuyla aldığı kararla plajı, ücretsiz bir şekilde hizmete açtı. Yerli halkın dışında kente gelen turistlerin de faydalandığı plaj artık ücretsiz. Plajın bakım, onarım ve temizliği Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılarak yurttaşlara ücretsiz bir şekilde sunuldu.
Belediye meclisi, plajda yaptığı incelemeler sonucunda insan ve toplum sağlığına aykırı durumların tespit edildiğini bu yüzden plajı geçici bir süre kapatarak gerekli temizlik ve bakım onarım çalışmalarının ardından yurttaşların hizmetine sunma kararı aldı.
Su Sorunu Çözüldü
Belediye, VASKİ ile görüşerek suların tekrar kullanıma açılmasını sağladı. Böylece temizlik ekipleri gerekli hijyen koşullarını sağlamak için çalışmaya başladı.
Meclis, aldığı kararla daha önce ücretli olan plajı ücretsiz bir şekilde yurttaşların hizmetine sundu. Halkın ihtiyacı olan tüm alanların, halk için ücretsiz ve daha kaliteli alanlara dönüştürmek için çalışmaların süreceği belirtildi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden Ücretsiz Sebze Fidesi Dağıtımı
06 Mayıs 2025, 08:55 -
Tuşba Belediyesi Sırrı Süreyya Önder'i Andı
05 Mayıs 2025, 11:00 -
İlçe Genelinde Kapsamlı Temizlik Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
03 Mayıs 2025, 13:39 -
TÜMBEL-SEN Heyetinden Eşbaşkan Hanım Akkoş'a Ziyaret
02 Mayıs 2025, 11:13 -
Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü İlçenin Dört Bir Yanında Hizmet Vermeye Devam Ediyor
02 Mayıs 2025, 08:51 -
Tuşba Belediyesi'nden Tarıma Destek Hamlesi: Çiftçilere Ücretsiz Patates Tohumu Dağıtımı
30 Nisan 2025, 19:33 -
Eşbaşkanlar 13'üncü Van İnşaat, Yapı, Dekorasyon Ve Emlak Fuarı'na Katıldı
25 Nisan 2025, 19:16 -
Tuşba Belediyesi İle TMMOB Harita Ve Kadastro Mühendisleri Odası Arasında Protokol
24 Nisan 2025, 16:06 -
Beyüzümü Mahallesi'nde Altyapı Ve Üstyapı Çalışması
23 Nisan 2025, 11:17 -
Mahallelere 15 Yeni Çöp Konteyneri Yerleştirildi
22 Nisan 2025, 10:12