Mollakasım Halk Plajı Artık Ücretsiz 26 Ağustos 2024,
Mollakasım Halk Plajı Artık Ücretsiz
Tuşba Belediyesi sınırlarında bulunan Mollakasım Halk Plajı, denize kıyısı olmadığı halde 2018 yılında Türkiye’de ‘mavi bayrak’ verilen ilk plaj oldu. Van Gölü kıyısındaki plaj, 21 bin metrekare alan üzerine kurulu. Tuşba Belediyesi hizmet alanında bulunan Mavi Bayraklı Halk Plajı ücretsiz bir şekilde yurttaşların hizmetine sunuldu.
Tuşba Belediye Meclisi, geçtiğimiz ay oy çokluğuyla aldığı kararla plajı, ücretsiz bir şekilde hizmete açtı. Yerli halkın dışında kente gelen turistlerin de faydalandığı plaj artık ücretsiz. Plajın bakım, onarım ve temizliği Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılarak yurttaşlara ücretsiz bir şekilde sunuldu.
Belediye meclisi, plajda yaptığı incelemeler sonucunda insan ve toplum sağlığına aykırı durumların tespit edildiğini bu yüzden plajı geçici bir süre kapatarak gerekli temizlik ve bakım onarım çalışmalarının ardından yurttaşların hizmetine sunma kararı aldı.
Su Sorunu Çözüldü
Belediye, VASKİ ile görüşerek suların tekrar kullanıma açılmasını sağladı. Böylece temizlik ekipleri gerekli hijyen koşullarını sağlamak için çalışmaya başladı.
Meclis, aldığı kararla daha önce ücretli olan plajı ücretsiz bir şekilde yurttaşların hizmetine sundu. Halkın ihtiyacı olan tüm alanların, halk için ücretsiz ve daha kaliteli alanlara dönüştürmek için çalışmaların süreceği belirtildi.
DIĞER HABERLER
-
Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde Kış Tedbirleri Kapsamında Ağaç Budama Çalışması
14 Ocak 2026, 10:14 -
Mermit Mahallesi’nde Kış Şartlarına Rağmen Stabilize Yol Çalışması Gerçekleştirildi
14 Ocak 2026, 08:41 -
Tuşba Belediyesi’nde Ebeveynlere Sınav Süreci Eğitimi
13 Ocak 2026, 12:29 -
Tuşba Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantıları Sona Erdi
09 Ocak 2026, 12:19 -
Oda Başkan Adaylarından Tuşba Belediyesi’ne Ziyaret
06 Ocak 2026, 13:06 -
Tuşba Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantıları Sürüyor: Denetim Komisyonu Seçildi, Tarım ve Kadın Politikaları Masaya Yatırıldı
06 Ocak 2026, 12:23 -
Tuşba Belediyesi Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
05 Ocak 2026, 13:35 -
Tuşba’da Okul Yollarında Buzlanmaya Karşı Kapsamlı Çalışma
04 Ocak 2026, 21:37 -
Kırsal Mahallelerde Karla Mücadele Gece de Sürüyor
04 Ocak 2026, 21:19 -
Tuşba Belediyesi Okul Bahçelerine Kedi Evi Ve Mama Bıraktı
02 Ocak 2026, 15:04



