Mavi Bayraklı Halk Plajında Bakım ve Onarım 13 Ağustos 2025, 15:48
Tuşba Belediyesi, Mollakasım Mahallesi'nde bulunan Mavi Bayraklı Halk Plajı'nda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.
Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz sezonunda yurttaşların güvenli ve konforlu bir şekilde gölün keyfini çıkarabilmesi için Mavi Bayraklı Halk Plajı'nda bakım ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğünün plajda sezon başından beri yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Son olarak, rüzgârın etkisiyle yıpranan kadınlar plajındaki koruma filesi tamamen yenilendi.
Mavi bayrak, uluslararası düzeyde temiz deniz suyu, çevre yönetimi, güvenlik ve donanım kriterlerini karşılayan plajlara verilen prestijli bir çevre ödülü olarak biliniyor. Tuşba Belediyesi’ne ait halk plajı, bu kriterleri sağlayarak hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için güvenli ve temiz bir plaj hizmeti sunuyor.
Müdürlük, plajın düzenini, temizliğini ve güvenliğini korumak için sezon boyunca bakım ve onarım çalışmalarının süreceğini belirtti. Amaçlarının, mavi bayraklı halk plajını her yıl daha iyi koşullara kavuşturarak Van Gölü’nün turizm potansiyelini artırmak olduğu ifade edildi.
DIĞER HABERLER
-
Xanê Akdoğan Bostanı’nda kolektif emek
16 Temmuz 2026, 08:49 -
Kayıt altına alınan köpeklere bir yıl boyunca ücretsiz mama desteği
14 Temmuz 2026, 17:32 -
Tuşba Belediyesi eşit hizmet için çalışıyor: Kilit parke taşı mesaisi Gendelova’da başladı
10 Temmuz 2026, 15:06 -
Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: Gündem kentsel dönüşüm
10 Temmuz 2026, 13:57 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü Altıntepe Mahallesi'nde saha çalışması gerçekleştirdi
10 Temmuz 2026, 11:03 -
Tuşba Belediyesi'nde yangın eğitimi ve acil durum tatbikatı
08 Temmuz 2026, 14:05 -
Tuşba Belediyesi tarımsal üretime desteğini sürdürüyor
08 Temmuz 2026, 14:02 -
Temmuz ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
07 Temmuz 2026, 11:18 -
Tuşba’da atıl araziler kadın üreticilerle yeniden üretime kazandırılıyor
07 Temmuz 2026, 10:23 -
Tuşba Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantıları başladı: Mahallelerde ulaşım ve imar düzenlemesi
06 Temmuz 2026, 11:40





