Mahallelere 15 Yeni Çöp Konteyneri Yerleştirildi 22 Nisan 2025, 10:12

Tuşba Belediyesi öz kaynaklarını kullanarak kırılan, ezilen, eskiyen ve yıpranan çöp konteynerlerini tamir etmeye devam ediyor.
Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Garaj Amirliği'nde bulunan atölyede ezilen, kırılan, eskiyen ve yıpranan çöp konteynerlerini tamir ederek yeniden kullanıma hazır hale getiriyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Amik ve Yeşilsu mahallelerine, tamir edilen ve yenilenmiş hale getirilen 15 adet çöp konteyneri yerleştirdi. Bu yeni konteynerler, bölgede önceden kullanılan ve zamanla çürüyen, kırılan, ezilen ve eskimiş konteynerlerin yerine konuldu.
Tüm Konteynerlerin Düzenli Olarak Bakım Ve Onarımı Yapılıyor
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, topladıkları konteynerlerin tüm hasarlı parçalarını değiştirerek eksik parçalarını tamamladı ve deformasyona uğramış alanları düzeltti. Ayrıca konteynerler, paslanmaya karşı özel bir işlemden geçirilerek uzun ömürlü olmaları sağlandı. Yapılan bu tamir ve bakım çalışmaları sonucunda, atık yönetimi için kritik öneme sahip olan konteynerler yeniden tam kapasite ile kullanılabilir hale getirildi.
Yeşilsu ve Amik mahallelerine yeni konteynerlerin yerleştirilmesiyle birlikte, mahalle sakinleri daha temiz ve hijyenik bir çevrede yaşama imkânına kavuştu. Ayrıca konteynerlerin yenilenmesi ile birlikte çevre kirliliği ve çevreye kötü koku yayılmasının önüne geçilmiş oldu.
Müdürlük, çöp konteyneri bulunan tüm mahallelerde düzenli olarak kontrollerin yapıldığını ve kullanılamaz hale gelen konteynerlerin toplanarak tamir ve bakımının tamamlanmasının ardından yeniden kullanıma sunulduğunu söyledi. Bu çalışma ile hem çevre temizliği hem de kamu sağlığı açısından önemli bir adımın da atılmış olduğunu vurguladı.
Mahalle sakinleri, yeni konteynerlerin koruma bilincinin yaygınlaştırılması konusunda duyarlı olmaya davet edildi. Belediye ayrıca, çöp toplama saatlerine uyulması noktasında uyarıda bulunarak geri dönüşüm uygulamaları hakkında da bilgilendirme çalışmaları yapacağını duyurdu.
DIĞER HABERLER
-
Bedesten Çarşısı'nda Filografi Kursu Başladı
18 Temmuz 2025, 09:14 -
Tuşba Belediyesi Eşbaşkanları, Van Oto Sanayi Sitesi Yönetimiyle Bir Araya Geldi
17 Temmuz 2025, 20:58 -
Van Barosu İle Tuşba Belediyesi Arasında Adli Yardım Protokolü İmzalandı
17 Temmuz 2025, 18:27 -
Tuşba’da Halk Sağlığını Tehdit Eden Ahırların Yıkımına Başlandı
14 Temmuz 2025, 12:54 -
Bağdaşan Mahallesi’ne Yerleştirilen Sıvatlar Kullanıma Hazır
14 Temmuz 2025, 08:34 -
Bedesten Çarşısı'nda Kurslar Başladı
12 Temmuz 2025, 14:23 -
Pirgarip Mahallesi’nde Kanal Temizliği
12 Temmuz 2025, 12:42 -
Tuşba Belediyesi’nden Şahgeldi Mahallesi’ne Yol Düzenleme Çalışması
11 Temmuz 2025, 10:23 -
Yaylıyaka Mahallesi’nde Stabilize Yol Çalışması
10 Temmuz 2025, 15:19 -
Tuşba Belediyesi Sahillere Ulaşımı Kolaylaştırıyor
09 Temmuz 2025, 14:14