Kolsatan Mahallesi'nde Su Taşkınlarına Karşı Önlem 01 Ağustos 2025, 14:20
Tuşba Belediyesi, Kolsatan Mahallesi'nde olası su taşkınlarını önlemek için koruge boru döşedi.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kolsatan Mahallesi'nde bulunan yol geçişlerine olası su taşkınlarını önlemek için koruge boru döşedi.
Ulaşım sorunlarını çözmek için yoğun bir şekilde çalışan Fen İşleri Müdürlüğü, özellikle sonbahar ve kış aylarında oluşabilecek sorunların önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalar kapsamında tarımsal yolların açılması, stabilize, sahillere giden yolları açmanın yanında yağışların etkisiyle oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçmek için koruge boru çalışmaları da yapılıyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, alt yapı çalışmalarının ilçenin bütün mahallelerinde ihtiyaç dahilinde devam ettiğini belirterek, her mahallede eşit hizmet anlayışıyla çalıştıklarını söyledi. Müdürlük, mevsiminden önce alınan önlemlerin yaşanacak sorunların önüne geçeceğini ifade ederek sezona şimdiden hazırlandıklarını söyledi.
DIĞER HABERLER
-
Eski Van Evleri yenileniyor: Bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
28 Nisan 2026, 09:00 -
İstasyon Etüt Merkezi'nde ücretsiz deneme sınavı ve rehberlik hizmeti
26 Nisan 2026, 13:50 -
Hebûn Kadın Dayanışma Merkezi’nde iletişim ve ekran bağımlılığı atölyesi
22 Nisan 2026, 16:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik duyarlılık: İnci kefalinin göç yolları temizleniyor
20 Nisan 2026, 15:45 -
Tuşba Belediyesi’nden çocuklar için ‘Hirço û Mozmozik’ oyunu
20 Nisan 2026, 09:09 -
Tuşba Belediyesi’nden ‘Anadil’ hamlesi: Kürtçe dil kursları başladı
17 Nisan 2026, 11:33 -
Tuşba’da ahır yıkımlarıyla yaşam alanları temizleniyor
16 Nisan 2026, 13:41 -
Tuşba Belediyesi’nde Kürtçe dil kursu başladı
15 Nisan 2026, 16:26 -
Tuşba Belediyesi kadınların talebine yanıt verdi: Dikiş atölyesi başladı
14 Nisan 2026, 13:20 -
Tuşba Belediyesi Sahipsiz Köpekleri Kayıt Altına Alıyor
14 Nisan 2026, 08:43




