Kolsatan Mahallesi'nde Su Taşkınlarına Karşı Önlem 01 Ağustos 2025, 14:20
Tuşba Belediyesi, Kolsatan Mahallesi'nde olası su taşkınlarını önlemek için koruge boru döşedi.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kolsatan Mahallesi'nde bulunan yol geçişlerine olası su taşkınlarını önlemek için koruge boru döşedi.
Ulaşım sorunlarını çözmek için yoğun bir şekilde çalışan Fen İşleri Müdürlüğü, özellikle sonbahar ve kış aylarında oluşabilecek sorunların önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalar kapsamında tarımsal yolların açılması, stabilize, sahillere giden yolları açmanın yanında yağışların etkisiyle oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçmek için koruge boru çalışmaları da yapılıyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, alt yapı çalışmalarının ilçenin bütün mahallelerinde ihtiyaç dahilinde devam ettiğini belirterek, her mahallede eşit hizmet anlayışıyla çalıştıklarını söyledi. Müdürlük, mevsiminden önce alınan önlemlerin yaşanacak sorunların önüne geçeceğini ifade ederek sezona şimdiden hazırlandıklarını söyledi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden taziye evlerine destek: İlk etapta beş mahallenin eksiği giderildi
27 Ekim 2026, 16:11 -
Eşbaşkan Keser: ‘Kayyım zulmünün bir de imar ve planlamaya yansıması var’
26 Ekim 2026, 14:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik yaşam vurgusu
24 Ekim 2026, 16:36 -
Tuşba’da asfalt çalışmaları sürüyor: Hedef 40 bin ton
22 Ekim 2026, 14:30 -
Tuşba’da yol çalışmaları sürüyor: İstasyon Mahallesi’nde asfalt serimi başladı
21 Ekim 2026, 14:43 -
Eşbaşkanların incelediği okul yolunda çalışmalar tamamlandı, halk memnun
20 Ekim 2026, 17:46 -
Tuşba’da Van Gölü’nün korunması için ortak mücadele çağrısı
20 Ekim 2026, 00:20 -
Akköprü Mahallesi'nde daha önce açılan okul yolunda asfalt serimi de tamamlandı
19 Ekim 2026, 19:45 -
Tuşba’da halk buluşmaları devam ediyor
19 Ekim 2026, 09:32 -
Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor
16 Ekim 2026, 15:38




