Kar Yağışı Ulaşımı Aksattı: Fen İşleri Ekiplerinden Hayat Kurtaran Müdahale 28 Aralık 2025, 11:37
Van’da dün gece başlayan yoğun kar yağışı kırsal mahallelerde ulaşımı aksatırken, Bardakçı TOKİ’de Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri acil bir sağlık vakasına müdahale ederek hastayı kepçe yardımıyla evinden alıp ambulansa ulaştırdı.
Van’da dün gece saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı, özellikle kırsal mahallelerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle birçok noktada yollar kapanırken, belediye ekipleri yurttaşların mağduriyet yaşamaması için gece boyunca sahada çalışmalarını sürdürdü.
Bardakçı TOKİ bölgesinde yaşanan acil bir sağlık durumu üzerine Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçti. Yoğun kar yağışı ve kapalı yollar nedeniyle ambulansın hastaya ulaşmakta zorlanması üzerine, Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait iş makineleri devreye girdi. Ekipler, kepçe yardımıyla hastayı evinden alarak ambulansın bulunduğu noktaya güvenli bir şekilde ulaştırdı.
Bu esnada bölgede çalışan diğer iş makineleri de ambulansın geçiş güzergâhında yol açma çalışması yaparak sağlık ekiplerine destek verdi. Koordineli ve özverili çalışma sayesinde hasta, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan ambulansa ulaştırılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.
Tuşba Belediyesi yetkilileri, kar yağışının etkisini sürdürmesi beklenen günlerde özellikle kırsal mahallelerde ulaşım güvenliği ve acil durumlar için ekiplerin 7/24 görev başında olduğunu belirtti.
Belediye ekipleri, yurttaşlardan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve acil durumlarda ilgili birimlerle iletişime geçmelerini istedi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Meclis Toplantıları tamamlandı: İmar itirazları karara bağlandı
07 Ağustos 2026, 13:36 -
Eşbaşkanlar Akçift Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi
05 Ağustos 2026, 13:56 -
Ağustos Ayı Meclis Toplantıları devam ediyor
05 Ağustos 2026, 13:02 -
Tuşba Meclisi’nde kadın hakları, sosyal destek ve ekonomi konuları görüşüldü
04 Ağustos 2026, 11:19 -
Tuşba Belediye Meclisi'nde Şengal anması: 'Şengal’i Unutmayalım!'
03 Ağustos 2026, 12:14 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü’nden Belediye Çalışanlarına Film Gösterimi
31 Temmuz 2026, 13:22 -
Şair Ahmet Telli Van’da şiirleriyle Anıldı
28 Temmuz 2026, 10:44 -
Kırsalda yollar yenileniyor: Akçift Mahallesi’nde parke taşı çalışmaları başladı
27 Temmuz 2026, 16:52 -
Mollakasım Sahili’ne güneş enerjili aydınlatma ve 20 yeni çardak
27 Temmuz 2026, 12:39 -
Tuşba’da kadınlar su kabağından abajur üretiyor
24 Temmuz 2026, 09:38









