Kalecik Mahallesi’nde Çıkmaz Sokak Ulaşıma Açıldı 08 Aralık 2025, 11:26
Tuşba Belediyesi, Kalecik Mahallesi’nde yıllardır çıkmaz olan bir sokağı dolgu ve stabilize çalışmalarıyla ana caddeye bağlayarak mahalle içi ulaşımı önemli ölçüde rahatlattı.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kalecik Mahallesi’nde yıllardır çıkmaz sokak olarak kullanılan bir güzergâhta kapsamlı dolgu ve stabilize çalışması gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda başlatılan çalışma kapsamında sokak, yapılan düzenlemelerle ana caddeye bağlanarak aktif bir ulaşım hattına dönüştürüldü.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak zeminde ihtiyaç duyulan dolgu işlemlerini titizlikle tamamladı. Ardından stabilize serimi yapılarak yol dayanıklı ve güvenli bir hale getirildi. Yapılan bu çalışmalar, hem bölgedeki trafik akışını rahatlattı hem de yurttaşların günlük yaşamında büyük kolaylık sağladı.
Ana Caddeye Erişim Kolaylaştı
Yeni açılan yol sayesinde araçların mahalle içinden ana caddeye erişimi daha hızlı ve güvenli bir şekilde sağlanırken, alternatif bir güzergâh oluşturulması da trafik yoğunluğunu azaltmaya katkı sundu. Mahalle sakinleri, yapılan çalışmanın uzun süredir beklenen bir ihtiyaç olduğunu belirterek belediyeye teşekkür etti.
Tuşba Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yol açma, genişletme, dolgu ve stabilize çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirtti.
DIĞER HABERLER
-
Hebûn Kadın Dayanışma Merkezi’nde Hukuk Atölyesi: "Eşitlik Mücadelemiz Bitmedi"
05 Mart 2026, 16:42 -
Tuşba Meclisi Karar Aldı: "Tuşba Spor" Kuruluyor
05 Mart 2026, 15:06 -
Tuşba Belediyesi İle Tüm Bel-Sen Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
05 Mart 2026, 11:22 -
Tuşba Belediyesi Çalışanlarına ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ Semineri
04 Mart 2026, 16:37 -
Tuşba Belediyesi Okullarda Sağlık Seminerlerine Devam Ediyor
04 Mart 2026, 16:04 -
Tuşba Kadın Meclisi: “Geleceği Kadınlarla Birlikte İnşa Ediyoruz"
04 Mart 2026, 11:49 -
Tuşba Belediyesi Çevre Ve Sağlık Komisyonu’ndan Öğrencilere Salgın Hastalık Bilgilendirmesi
03 Mart 2026, 14:37 -
Tuşba Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantıları: 52 Kırsal Mahallenin Yerleşik Alan Sınırları Belirlendi
03 Mart 2026, 14:10 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü’nden 8 Mart’a Özel Film Gösterimi
02 Mart 2026, 15:04 -
Tuşba Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantıları Başladı
02 Mart 2026, 11:53









