Kalecik Mahallesi’nde Doğalgaz Geçişleri İçin Dolgu Çalışması 16 Eylül 2025, 16:27
Tuşba Belediyesi, ilçenin altyapısını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı çalışmaları kapsamında Kalecik Mahallesi'nde doğalgaz geçişleri için dolgu çalışması yapıldı.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kalecik Mahallesi’nde doğalgaz altyapı çalışmalarının hayata geçirilebilmesi için yoğun bir çalışma başlattı. Mahalle genelinde bozulan yollar yeniden düzenlenirken, özellikle eğimli bölgelerde doğalgaz hatlarının güvenli şekilde döşenebilmesi amacıyla dolgu çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Müdürlük, yapılan düzenlemelerle birlikte, doğalgaz hattının kurulumu sırasında yaşanabilecek olası sorunların önüne geçmeyi hedefliyor. Yol zeminlerinin güçlendirilmesi ve eğimli alanlarda yapılan dolgu çalışmaları sayesinde hem mahalle sakinlerinin ulaşımı kolaylaşacak hem de altyapı çalışmaları daha sağlıklı ilerleyecek.
'Temel Amaç Altyapıyı Güçlendirmek'
Müdürlük, yürütülen çalışmaların temel amacının Kalecik Mahallesi’ne doğalgaz hizmetini kazandırmak olduğunu vurgularken, yapılan düzenlemelerle birlikte mahalle halkının uzun süredir beklediği bu hizmetin daha kısa sürede hayata geçeceğini ifade etti. Temel amaçlarının altyapı çalışmalarını güçlendirmek olduğunu da ekledi.
Fen İşleri Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği bu çalışmalar, Tuşba Belediyesi'nin altyapı yatırımlarına verdiği önemin ve halkın yaşam kalitesini artırmaya yönelik hizmet anlayışının somut bir örneği olarak öne çıkıyor. Çalışmalar tamamlandığında, mahalle yolları daha güvenli ve kullanışlı bir hale getirilirken, doğalgaz kullanımının sağlayacağı konfor da Kalecik halkının günlük yaşamına yansıyacak.
DIĞER HABERLER
-
Kadın emeğiyle büyüyen Hevpar Kadın Kooperatifi ilk hasadını gerçekleştirdi
07 Ekim 2026, 15:41 -
Tuşba Belediyesi asfalt ve kilitli parke çalışmalarını sürdürüyor
06 Ekim 2026, 14:58 -
Altıntepe’de yol çalışması: Eşbaşkan Keser sekiz sokakta inceleme yaptı
06 Ekim 2026, 08:49 -
Tuşba Belediyesi altı mahallede kilitli parke çalışmalarını tamamladı, Şahgeldi’de mesai başladı
05 Ekim 2026, 21:02 -
Tuşba’da altı köye ziyaret: Yurttaşlar yol, altyapı ve sulama sorunlarını anlattı
05 Ekim 2026, 11:10 -
Tuşba Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis toplantıları devam ediyor
04 Ekim 2026, 16:32 -
Eşbaşkanlar Seyrantepe ve Altıntepe’de halkla buluştu
03 Ekim 2026, 14:59 -
Tuşba’da güvenli yapılaşma için iskan denetimleri sürüyor
02 Ekim 2026, 14:07 -
Tuşba Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşimi gerçekleştirildi
02 Ekim 2026, 11:41 -
Altıntepe Mahallesi'nde işgaliye nedeniyle kapalı olan imar yolu açıldı
02 Ekim 2026, 08:28








