Kalecik Mahallesi’nde Altyapı Güçlendirilerek Yol Çalışması Gerçekleştirildi 15 Ekim 2025, 10:53
Kalecik Mahallesi’nde doğalgaz hatlarının döşenmesinin ardından Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir yol düzenleme çalışması başlatıldı.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kalecik Mahallesi'nde doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bozulan yolların yeniden düzenlenmesi için stabilize yol çalışması gerçekleştirdi.
Fen İşleri Müdürlüğü, yol düzenleme çalışmalarının yanı sıra, altyapının güçlendirilmesi amacıyla yağmur sularının sağlıklı bir şekilde tahliyesini sağlayacak borular da döşedi. Mevcut hatlarda yıpranan borular yenilenerek, olası su taşkınlarının önüne geçilmesi hedeflendi. Böylece mahallede hem yol konforu hem de altyapı güvenliği artırılmış oldu.
Çalışmalar Planlı Bir Şekilde Devam Edecek
Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Kalecik Mahallesi’nde yapılan çalışmaların mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini yükselteceğini belirterek, “Doğalgaz hatlarının döşenmesi sonrasında bozulan yolları hızla onarıp, aynı zamanda altyapıyı güçlendirmeyi amaçladık. Mahallelerin ihtiyaçlarına göre planlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” dedi.
Tuşba Belediyesi, ilçe genelinde yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarını etap etap devam ettirerek vatandaşların daha güvenli, temiz ve ulaşılabilir yollarda seyahat etmelerini sağlamayı hedefliyor.
DIĞER HABERLER
-
Eski Van Evleri yenileniyor: Bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
28 Nisan 2026, 09:00 -
İstasyon Etüt Merkezi'nde ücretsiz deneme sınavı ve rehberlik hizmeti
26 Nisan 2026, 13:50 -
Hebûn Kadın Dayanışma Merkezi’nde iletişim ve ekran bağımlılığı atölyesi
22 Nisan 2026, 16:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik duyarlılık: İnci kefalinin göç yolları temizleniyor
20 Nisan 2026, 15:45 -
Tuşba Belediyesi’nden çocuklar için ‘Hirço û Mozmozik’ oyunu
20 Nisan 2026, 09:09 -
Tuşba Belediyesi’nden ‘Anadil’ hamlesi: Kürtçe dil kursları başladı
17 Nisan 2026, 11:33 -
Tuşba’da ahır yıkımlarıyla yaşam alanları temizleniyor
16 Nisan 2026, 13:41 -
Tuşba Belediyesi’nde Kürtçe dil kursu başladı
15 Nisan 2026, 16:26 -
Tuşba Belediyesi kadınların talebine yanıt verdi: Dikiş atölyesi başladı
14 Nisan 2026, 13:20 -
Tuşba Belediyesi Sahipsiz Köpekleri Kayıt Altına Alıyor
14 Nisan 2026, 08:43





