İstasyon Mahallesi'nde Halk Buluşması 02 Ekim 2025, 19:39
Tuşba Belediyesi, mahalle buluşmaları kapsamında İstasyon Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya geldi.
İstasyon Mahallesi'nde düzenlenen halk buluşmasına DEM Parti Tuşba İlçe Eşbaşkanı Refik Çidal, Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Hanım Akkoş, Eşbaşkan Yardımcısı Mesut Bozkurt, belediye meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleri katıldı.
“İlk Günden Söz Verdik, Halkla Birlikteyiz”
Toplantıda konuşan Eşbaşkan Hanım Akkoş, yaklaşık bir buçuk yıl önce DEM Parti olarak Van’da 14 belediyenin tamamını kazandıklarını belirterek, belediyelerin borçlu şekilde devralındığını ancak bunun hizmet üretmeye engel olmayacağını vurguladı.
Eşbaşkan Akkoş, “İlk gün söz verdiğimiz gibi halkla birlikte olmaya devam ediyoruz. İlçemizin ihtiyaçlarını, projelerini, çözüm yöntemlerini hep birlikte belirleyeceğiz. Önce sizleri dinlemek istiyoruz,” dedi.
Söz alan mahalle sakinleri, özellikle DSİ’ye ait kanalın kapatılmamasından şikâyet ederek çevre ve altyapı sorunlarına yol açtığını dile getirdi. Yurttaşlar ayrıca imar, yol, park ve altyapı eksikliklerini de gündeme taşıdı.
“Kurumlarla Görüşmeler Yapılıyor”
İlgili birim müdürleri, bu sorunlarla ilgili DSİ’ye resmi yazı gönderildiğini ve sürecin takip edildiğini ifade etti. Eşbaşkan Akkoş ise, “DSİ’nin sorumluluk alanında olan kanallara doğrudan müdahale edemiyoruz. Ama yazışmalarla çözüm için ısrar ediyor, itici güç rolü üstleniyoruz,” diye konuştu.
"Kayyımın Etkileri Tüm İlçelerde Hissediliyor"
İstasyon Mahallesi’nin diğer mahallelere göre daha iyi durumda olduğunu ancak bazı mahallelerde çok ciddi sorunların bulunduğunu belirten Akkoş, Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanmasının ilçe belediyelerinin hizmetlerinde olumsuz etkilerinin olduğunu vurguladı.
“Örneğin imar planımız kayyım tarafından iptal edildi. Biz imkanlarımız ölçüsünde çalışıyoruz ama Büyükşehir’in çözmesi gereken birçok sorun çözümsüz kalıyor,” dedi.
Halkın eleştirilerini önemsediklerini kaydeden Akkoş, “Birim müdürlerimiz sizlerin taleplerini not aldı. Çözülebilecek sorunları en kısa sürede çözeceğiz, diğer konularda da ilgili kurumları zorlamaya devam edeceğiz. Amacımız tüm mahallelere eşit hizmet götürmek,” ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Seyrantepe Mahallesi’nde Yeni Yol Hizmete Açıldı
05 Aralık 2025, 15:59 -
Tuşba Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantıları Sona Erdi
05 Aralık 2025, 10:35 -
3 Aralık Dolayısıyla Belediye Emekçileriyle Buluşma
04 Aralık 2025, 16:29 -
Eşbaşkan Akkoş ve Meclis Üyeleri Engelli Merkezini Ziyaret Etti
03 Aralık 2025, 16:21 -
Kadınlara Yönelik Üretim ve Dayanışma Atölyesi Düzenlendi
02 Aralık 2025, 16:33 -
Tuşba Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantıları Devam Ediyor
02 Aralık 2025, 10:12 -
Tuşba Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantıları Başladı
01 Aralık 2025, 16:11 -
Bozkurt: “Halkçı Belediyeciliği Sahada Uyguluyoruz”
27 Kasım 2025, 16:37 -
Tuşba Belediyesi'nden ‘Belediye Memnuniyet Anketi’
26 Kasım 2025, 19:46 -
Eşbaşkanlar Birim Müdürleri İle Toplantı Gerçekleştirdi
26 Kasım 2025, 12:43











