Hilberî Kadın Emeği Festivali başladı 15 Haziran 2026, 09:13
İpekyolu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Hilberî Kadın Emeği Festivali, halaylar ve zılgıtlarla başladı.
12-13-14 Haziran tarihlerinde Van Kent Meydanı’nda sürecek festivale; DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, DBP İl Eşbaşkanı Gönül Uzunay, Milletvekili Gülderen Varlı, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir, Tuşba Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş, ilçe belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.
Festival, kiras fistan giyen kadınların erbanelerle Sanat Galerisi’nden Kent Meydanı’na yaptığı yürüyüşle başladı. Kadınlar, zılgıtlar ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları eşliğinde meydana yürüdü. Kent Meydanı’nda emekçi kadınlar, el emeği ürünlerini halkın beğenisine sundu.
‘Kadınların tarihsel mirasına sahip çıkıyoruz’
Festivalin açılış konuşmasını yapan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Canan Uzunay, kadın emeğini görünür kılmak için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "İpekyolu Belediyemizin öncülüğünde, 12 belediyemizin ortaklığı ve Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlarımız ile seçilmişlerimizin katkılarıyla uzun süredir hazırlıklarını yürüttüğümüz Hilberî Kadın Emeği Festivali için bugün buradayız.
Üç gün sürecek festivalimiz boyunca kadının sesi, rengi ve emeği bu kente yansıyacak. Burada gördüğünüz her ürün, kadınların emeği, sabrı ve üretimiyle yaşam buldu. Gelin, kadın emeğine sahip çıkalım; kadın dayanışmasını ve ortak üretimin gücünü hep birlikte büyütelim.”
Şedal: 'Kentin tüm alanlarını kadın üretim alanlarına dönüştüreceğiz'
Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal ise Hilberî Kadın Emeği Festivali’nin kadınlar açısından önemine dikkat çekti. Şedal, "Belediyeleri aldığımızda, belediyelerimizi kadınların yönetimiyle yürüteceğimizi söylemiştik. Ancak kayyım politikaları ilk olarak kadın kurumlarımızı kapattı. Kentin tüm yaşam alanlarını kadın emeğiyle, kadın üretim alanlarıyla yeniden inşa edeceğiz. Kayyım tahribatına rağmen kadınların üretimi ve emeğiyle bu kenti yeniden kuracağız," dedi.
Festival, jineoloji atölyesi ve sanatçı Zozan Alp’in konseriyle devam edecek.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nden Samancılar Sitesi’ne stabilize yol desteği
17 Eylül 2026, 16:30 -
BİK Heyetinden Tuşba Belediyesi’ne ziyaret
17 Eylül 2026, 15:59 -
Eşbaşkanlar Derebey Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmalarını inceledi
16 Eylül 2026, 16:54 -
Tuşba Belediyesi çalışanlarına uygulamalı psikolojik ilk yardım eğitimi
16 Eylül 2026, 13:35 -
Tuşba Belediyesi Akköprü Mahallesi’nde de asfalt çalışmasına başladı
15 Eylül 2026, 15:15 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda sezon sonu çalışmaları
15 Eylül 2026, 11:37 -
Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda 2026 Sezonu Sona Eriyor
14 Eylül 2026, 16:38 -
Derebey Mahallesi’nde kiilitli parke taşı çalışmaları başladı
14 Eylül 2026, 13:33 -
Tuşba Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantıları tamamlandı
11 Eylül 2026, 12:39 -
Beyüzümü Mahallesi’nde asfalt çalışmaları kesintisiz sürüyor
09 Eylül 2026, 15:44











