Gendelova’da son taşlar döşeniyor: Eşbaşkanlar emekçilerle birlikte parke taşı dizdi 23 Temmuz 2026, 13:42
Tuşba Belediyesi’nin Gendelova Mahallesi’nde yürüttüğü kilitli parke taşı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ile Ümit Keser, çalışmaları yerinde inceleyerek emekçilerle birlikte parke taşı döşedi, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Sabahın ilk saatlerinden itibaren Gendelova Mahallesi’nde süren çalışma alanında bu kez yalnızca iş makinelerinin sesi değil, emekçilerle yan yana çalışan belediye yöneticilerinin dayanışması da dikkat çekti. DEM Parti İlçe Eşbaşkanları Hacer Orhan ile Refik Çidal ve Tuşba Belediyesi Eşbaşkanları Hanım Akkoş ile Ümit Keser, tamamlanma aşamasına gelen kilitli parke taşı çalışmalarını yerinde inceleyerek işçilerle birlikte parke taşı döşedi.
Çalışmalar sırasında emekçilerle sohbet eden Eşbaşkanlar, günlerdir sıcak havaya rağmen özveriyle çalıştıkları için onlara teşekkür ederek kolaylıklar diledi. Mahalle sakinleriyle de bir araya gelen Eşbaşkanlar, talepleri dinledi. Ziyarete DEM Parti Tuşba İlçe Eşbaşkanları Hacer Orhan ile Refik Çidal ile belediye meclis üyeleri de katıldı.
Akkoş: Gendelova’nın parke taşı ihtiyacı tamamlanıyor
Yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda yürütülen çalışmaların iki gün içerisinde tamamlanacağını belirten Eşbaşkan Hanım Akkoş, kırsal mahallelerde başlatılan yol çalışmalarının planlanan program doğrultusunda sürdüğünü söyledi.
Akkoş, “Bugün Gendelova Mahallesi’ndeyiz. Yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda kilitli parke taşı döşeme çalışması yürütüyoruz. Çalışmalarımız büyük oranda tamamlandı. Bu sezon yaklaşık 15 kırsal mahallede parke taşı çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Eş zamanlı olarak merkez mahallelerde de asfalt serimine başlayacağız. Yol çalışmalarımız sezon boyunca devam edecek,” dedi.
Planlama muhtarlarla birlikte yapıldı
Eşbaşkan Ümit Keser ise çalışmaların masa başında değil, mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda planlandığını belirterek, sezon başlamadan önce köy muhtarlarıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Keser, “Bu yıl parke taşı çalışmalarımıza Gendelova Mahallesi’nden başladık. Burada 11 bin metrekarelik parke taşı döşeyerek mahallenin bu alandaki ihtiyacını tamamen karşılamış olacağız. İki gün sonra çalışmalar tamamlanacak. Bu sezon yaklaşık 60 bin metrekare kilitli parke taşı döşeyerek 15 kırsal mahallemizde planlanan çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Tuşba genelinde tüm kırsal mahallelerin parke taşı ihtiyacının karşılanabilmesi için yaklaşık 950 bin metrekarelik çalışmaya ihtiyaç var. İmkânlarımız doğrultusunda bunu peyderpey hayata geçiriyoruz,” diye konuştu.
Keser: Dar imkânlarla da olsa hizmet üretmeye devam ediyoruz
Kısıtlı bütçeye rağmen hizmet üretmeyi sürdürdüklerini vurgulayan Keser, “Planlamalarımızı muhtarlarımızla birlikte yaptık. Sahadan gelen ihtiyaçları esas alarak ortak kararlarla yol aldık. Bugün de çalışmanın son aşamasını yerinde inceledik. Ekiplerimizin yoğun emeğiyle, çalışma kısa sürede tamamlanma noktasına geldi. Dar imkânlarla, bütçemizi zorlayarak halkımıza hizmet üretmeye devam ediyoruz. Kırsal mahallelerde parke taşı, merkez mahallelerde ise asfalt çalışmalarımız sürecek. Amacımız ulaşım sorununu adım adım çözmek,” ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden taziye evlerine destek: İlk etapta beş mahallenin eksiği giderildi
27 Ekim 2026, 16:11 -
Eşbaşkan Keser: ‘Kayyım zulmünün bir de imar ve planlamaya yansıması var’
26 Ekim 2026, 14:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik yaşam vurgusu
24 Ekim 2026, 16:36 -
Tuşba’da asfalt çalışmaları sürüyor: Hedef 40 bin ton
22 Ekim 2026, 14:30 -
Tuşba’da yol çalışmaları sürüyor: İstasyon Mahallesi’nde asfalt serimi başladı
21 Ekim 2026, 14:43 -
Eşbaşkanların incelediği okul yolunda çalışmalar tamamlandı, halk memnun
20 Ekim 2026, 17:46 -
Tuşba’da Van Gölü’nün korunması için ortak mücadele çağrısı
20 Ekim 2026, 00:20 -
Akköprü Mahallesi'nde daha önce açılan okul yolunda asfalt serimi de tamamlandı
19 Ekim 2026, 19:45 -
Tuşba’da halk buluşmaları devam ediyor
19 Ekim 2026, 09:32 -
Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor
16 Ekim 2026, 15:38







