Eşbaşkanlar Akçift Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi 05 Ağustos 2026, 13:56
Eşbaşkanlar Akçift Mahallesi’nde devam eden kilitli parke taşı çalışmalarını yerinde inceledi. Akçift Mahallesi sokaklarını gezen heyet, çalışmalar hakkında bilgi alarak mahalle muhtarı ve yurttaşlarla bir araya geldi.
Tuşba Belediyesi’nin daha önce Gendelova Mahallesi’nde başlattığı ve yapımı tamamlanan kilitli parke taşı çalışmaları Akçift Mahallesi’nde de başlatıldı. Çalışmaları yerinde incelemek üzere Tuşba DEM Parti ilçe Eşbaşkanları Hacer Orhan ile Refik Çidal, Tuşba Belediye Eşbaşkanı Ümit Keser, ilçe yönetimi ve meclis üyeleri Akçift Mahallesi’ni ziyaret etti.
Mahalle halkı çalışmalardan memnun
Mahalle sakinlerinden Şemsettin Türkmen, belediyeye çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Yollarımız çok güzel olmuş. Önceki haline göre yollarımız çok iyi oldu. Daha önce hem toz hem de çamur oluyordu yollar. Bu çalışmalar bizi mutlu ediyor. Belediye bizimdir, talebimizi de önerimizi de iletebileceğimizi biliyoruz. Sorunlarımızı çözeceklerini de biliyoruz. Emeklerine sağlık,” dedi.
Mahalle Muhtarı Halis Eryiğit ise özellikle kış mevsiminde çok ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getirerek, “Kışın hem kar hem yağmur hem de rüzgar yoğun oluyordu. Yollar çamur oluyordu ve gidiş gelişlerimiz çok zor oluyordu. Komşular birbirine gidip gelemiyordu. Ama şimdi yollarımıza parke taşı yapılmasıyla birlikte sorunumuz çözüldü. Belediyeye teşekkür ediyoruz. Belediyemiz iyi hizmetler yapıyor. Umuyoruz ki çok daha fazla hizmet edecekler,” ifadelerini kullandı.
Keser: İmkanları zorlayarak kırsal mahallelerin yol sorununu çözeceğiz
Eşbaşkan Ümit Keser, çalışmaların hızlı ilerlediğini belirterek, “İlçe eşbaşkanlarımız, meclis üyesi arkadaşlarımız ve muhtarımızla birlikte çalışmaları takip ediyoruz. Gendalova’dan sonra bu mahallemizde de kilitli parke taşı çalışmalarımızı başlattık. Takip ettiğimiz kadarıyla çalışmalar oldukça iyi ilerliyor,” dedi.
Bu sene başlatılan kilitli parke taşı çalışmalarıyla hedeflerinin halkın sıkıntılarını büyük ölçüde çözmek olduğunu belirten Keser, “Kısıtlı imkânlara rağmen tamamını bitirebileceğimiz mahallelerimizde çalışmalarımızı hızlıca yürütüyoruz. Tuşba’da 950 bin metrekare kilitli parke taşı serimine ihtiyaç var, ancak bu sene 60 bin metrekarelik bir çalışmayı hayata geçirebiliyoruz. İmkanları zorlayarak bütün kırsal mahallelerde çalışmaları tamamlayacağız,” diye ifade etti.
Keser ayrıca halka hizmet ettikçe sevindiklerini söyleyerek, “Bu sene önümüze koyduğumuz hedeflerde merkez mahallelerde asfalt çalışması da var. Merkez mahallelerde hızlıca bu sene çok ciddi bir çalışma yürüteceğiz. Çalışmaları yerinde gördük çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak. Hızlı bir şekilde mevsim içerisinde sonuca ulaşmayı planlıyoruz,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden taziye evlerine destek: İlk etapta beş mahallenin eksiği giderildi
27 Ekim 2026, 16:11 -
Eşbaşkan Keser: ‘Kayyım zulmünün bir de imar ve planlamaya yansıması var’
26 Ekim 2026, 14:39 -
Tuşba Belediyesi’nden ekolojik yaşam vurgusu
24 Ekim 2026, 16:36 -
Tuşba’da asfalt çalışmaları sürüyor: Hedef 40 bin ton
22 Ekim 2026, 14:30 -
Tuşba’da yol çalışmaları sürüyor: İstasyon Mahallesi’nde asfalt serimi başladı
21 Ekim 2026, 14:43 -
Eşbaşkanların incelediği okul yolunda çalışmalar tamamlandı, halk memnun
20 Ekim 2026, 17:46 -
Tuşba’da Van Gölü’nün korunması için ortak mücadele çağrısı
20 Ekim 2026, 00:20 -
Akköprü Mahallesi'nde daha önce açılan okul yolunda asfalt serimi de tamamlandı
19 Ekim 2026, 19:45 -
Tuşba’da halk buluşmaları devam ediyor
19 Ekim 2026, 09:32 -
Kadınlar el emeğiyle süs eşyası üretiyor
16 Ekim 2026, 15:38







