Eşbaşkan Keser yol çalışmalarını mahalle sakinleriyle yerinde değerlendirdi 21 Mayıs 2026, 10:13
Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde daha önce terkin işlemleri yapılmış alanlarla ilgili tek tek kapıları çalan Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Ümit Keser, mahalle halkının kaygılarını ve önerilerini dinledi.
Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Ümit Keser, beraberindeki teknik ekip ve mahalle muhtarıyla birlikte Abdurrahman Gazi Mahallesi’nin sokaklarındaydı. Kullar, Gelincik ve Gurbet sokaklarında planlanan yol açma ve genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Keser, projenin masada değil, mahalle sakinleriyle sokakta konuşarak şekillenebileceğini vurguladı.
Çalışmaların tamamen mahallelinin rızası ve ortak fikriyle yürütülmesini savunan Eşbaşkan Keser, belediyecilik anlayışlarının merkezine komünal yaşamı koyduklarını belirtti.
‘Derdimiz toplumcu belediyecilik inşa etmek’
Toplumsal faydaya vurgu yapan Keser, “Bizim tek derdimiz, komünal ve toplumcu bir belediyecilik inşa etmek. Toplum için bir şeyler yaparken, toplumu bu sürecin dışına itemeyiz. Açılacak ya da genişletilecek bu yollardan hepimiz, bütün mahalle faydalanacak. Planlı ve doğru bir kentleşme, hepimize rahat bir nefes aldırır. Ancak bizler, hizmet üretirken bunu kolektif bir ruhla, dayanışmayla yaparsak bir anlam kazanır. Sizlerle bir araya gelip ortak kararlar almak, bir şeyi inşa ederken birlikte emek vermek komünal yaşamın en doğal parçasıdır. Eğer alınan kararlar halkın fikirleriyle olgunlaşıyor ve toplumun tamamına dokunuyorsa, işte o zaman gerçek bir halkçı belediyecilikten söz edebiliriz,” dedi.
‘Aklımızdaki soru işaretleri azaldı’
Çalışmalar ilk gündeme geldiğinde akıllarında pek çok soru işareti olduğunu gizlemeyen mahalle sakinleri ise belediyenin bu yaklaşımından memnun. Eşbaşkanın ve ekibinin kapı kapı dolaşarak kendilerini dinlemesinin çok kıymetli olduğunu belirten mahalleliler, "İlk başta endişeliydik ama fikrimizin sorulması, sürece dahil edilmek aklımızdaki soru işaretlerini azalttı,” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.
Ortak alınan kararlar doğrultusunda, Abdurrahman Gazi Mahallesi’ndeki yol genişletme çalışmalarının önümüzdeki günlerde etaplar halinde başlaması planlanıyor.
DIĞER HABERLER
-
Eşbaşkan Keser yol çalışmalarını mahalle sakinleriyle yerinde değerlendirdi
21 Mayıs 2026, 10:13 -
Tuşba Belediyesi’nin Kürtçe dil kursları devam ediyor
21 Mayıs 2026, 09:51 -
Tuşba Belediyesi 47 öğrenciyi at çiftliğiyle buluşturdu
20 Mayıs 2026, 18:07 -
İlçe genelinde ve Çarpanak Adası’nda rutin temizlik mesaisi
20 Mayıs 2026, 13:39 -
Eşbaşkanlar harita mühendislerine 25’inci yıl plaketi verdi
18 Mayıs 2026, 21:57 -
İnci kefali denetiminde bir buçuk ton balığa el konuldu
18 Mayıs 2026, 18:21 -
Tuşba Belediyesi’nin ‘Meher Kapı Projesi’ TKB destek listesine alındı
18 Mayıs 2026, 09:18 -
Tuşba Belediyesi engelsiz bir yaşam için dayanışmayı büyütüyor
15 Mayıs 2026, 21:50 -
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden okullara geri dönüşüm ve sallanan çöp kutusu desteği
15 Mayıs 2026, 13:57 -
Selahaddin Eyyubi Parkı’nda yoğun mesai
14 Mayıs 2026, 19:22
















