Eski Van Evleri yenileniyor: Bakım ve onarım çalışmaları sürüyor 28 Nisan 2026, 09:00
Tuşba Belediyesi, kentin önemli kültürel miras alanlarından biri olan Eski Van Evleri’nde kapsamlı bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Alanın daha güvenli, düzenli ve ziyaret edilebilir hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar, ilgili müdürlüklerin koordinasyonuyla devam ediyor.
Daha önce Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından alanda bulunan kırık banklar yenilenirken, genel bakım ve onarım çalışmaları kapsamında boya işlemleri gerçekleştirilmişti. Geçtiğimiz sezon Fen İşleri Müdürlüğü tarafından açık amfi alanındaki duvarların boyası yenilenmiş, oturaklar onarılarak uygun malzemelerle kaplanmıştı. Yenilenen alanın, bu yıl halka açık etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam etmesi planlanıyor.
Öte yandan, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Eski Van Evleri’nde kapsamlı bir teknik fizibilite çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında yapıların mevcut durumu detaylı şekilde incelenirken, bakım ve onarım gerektiren bölümler ile çevre düzenlemesine yönelik ihtiyaçlar belirlendi. Yapılan değerlendirmelerin ardından çalışmalar başlatıldı.
Müdürlükler eş zamanlı çalışma yürütüyor
Teknik bakım ve onarım süreci Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülürken, alanın ihtiyaçlarına göre diğer birimler de çalışmalara dahil oldu. Çevre düzenlemesi, temizlik, peyzaj, kent estetiği ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalar ilgili müdürlükler tarafından eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü, alandaki hasar gören heykellerin bakım ve onarım çalışmalarını başlatırken, Kültür Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülen süreçte heykellerin atölyeye taşınmasına yönelik çalışmalar da başladı.
Tuşba Belediyesi yetkilileri, çalışmaların temel önceliğinin mevcut yapıların korunması, yıpranan bölümlerin onarılması ve alanın daha işlevsel hale getirilmesi olduğunu belirtti. Eski Van Evleri’nde yürütülen bakım ve onarım çalışmalarının sezon başlamadan tamamlanması hedefleniyor.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nden Dünya Çevre Günü’nde “Ekokırım” tepkisi: 'Halkın zehirlenmesine geçit vermeyeceğiz'
05 Haziran 2026, 16:20 -
Tuşba Meclisi'nde ekoloji ve yaşam hakkı mesajı
05 Haziran 2026, 10:40 -
Ermişler Mahallesi’nde heyelan sonrası yol güvenliği sağlandı
03 Haziran 2026, 15:49 -
Tuşba Belediyesi Meclisi: ATM alanları için İmar Komisyonu devreye giriyor
03 Haziran 2026, 14:14 -
Bayram ziyaretinde dayanışma vurgusu
03 Haziran 2026, 10:58 -
Yeşil alanlarda bakım çalışmaları sürüyor
02 Haziran 2026, 10:34 -
Tuşba Meclisi’nde Komisyon Raporları görüşüldü: Kadın, engelli ve sosyal destek çalışmaları öne çıktı
02 Haziran 2026, 10:30 -
Tuşba Belediyesi haziran ayı meclis toplantıları başladı
01 Haziran 2026, 11:13 -
Toprağın bereketi kadın emeğiyle buluştu: Tuşba'da kolektif üretim zamanı
22 Mayıs 2026, 14:54 -
Eşbaşkan Keser yol çalışmalarını mahalle sakinleriyle yerinde değerlendirdi
21 Mayıs 2026, 10:13












