Ermişler Mahallesi’nde Kanal Yapımı Tamamlandı 10 Ekim 2024, 10:44
Tuşba Belediyesi, Ermişler Mahallesi’nde yaptığı sulama kanalı ile 245 hektarlık tarım alanını suyla buluşturdu.
Tuşba Belediyesi, Ermişler Mahallesi’nde yaptığı sulama kanalı ile 245 hektarlık tarım alanını suyla buluşturdu.
Tuşba Belediyesi, susuz arazileri suyla buluşturarak hem tarım hem de hayvancılığa destek olmayı hedefliyor.
Park Bahçeler Müdürlüğü, tarım ve hayvancılığa destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Müdürlüğe bağlı ekipler, ilçenin kırsal alanlarında suyu verimli kullanmak ve susuz arazileri suyla buluşturmak için projeler üretmeye devam ediyor.
Ermişler Mahallesi’nde 2050 Metrelik Kanal Yapıldı
Tuşba Belediyesi ekipleri, Ermişler Mahallesi’nde 2050 metrelik açık sulama sistemi yaptı. Projeler kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, kırsal bölgelerde sulama kanalı çalışmalarına devam edecek. Bu çalışmalar, kırsal bölgelerdeki tarımsal faaliyetlere büyük katkı sağlayacak.
Çalışmalar esnasında doğanın korunmasına da önem veriliyor. Sulama sistemlerinin geçtiği hatlarda ekolojik dengenin korunması için çalışmalar titizlikle yürütülüyor.
Tuşba Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında kırsal mahallelerde tarımsal sulamayı geliştirmek amacıyla kanal yapım işlerini sürdürerek kırsal kalkınmaya destek olacak.
Eşbaşkan Akkoş: Ekolojik Dengeyi Koruyor, Tarıma Önem Veriyoruz
Ekolojik belediyecilik anlayışını ön planda tuttuklarını belirten Tuşba Belediye Eşbaşkanı Hanım Akkoş, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri ekolojik ve kadın bakış açısıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlçemiz, geniş kırsal alanlara sahip bir ilçe. Daha verimli tarımsal hizmet vermek için çiftçilerimizi her alanda desteklemeye kararlıyız. Tarım ve hayvancılığın bitirilme noktasına gelindiği bu süreçte belediye olarak her türlü desteği sağlayıp, tarımsal faaliyetleri ayakta tutmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Betonlaşan bir kent değil, ekolojik dengenin korunduğu, tarımın sürdürülebilir olduğu, hayvancılığın gelir kaynağı olarak yurttaşlarımızın yaşamına katkı sağlamaya devam edeceği çalışmalar ekseninde hareket ediyoruz,” dedi.
‘Projelerimize Devam Ediyoruz’
Eşbaşkan Akkoş, tarımsal faaliyetleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, projelerinin devam ettiğini söyledi. Eşbakan Akkoş, “Çiftçilerin talep ve önerilerini önemsiyoruz. Çalışmalarımızı yürütürken her kesimle görüşüp, fikir alışverişinde bulunarak hayata geçiriyoruz. Halktan kopuk bir belediyecilik değil, katılımcı belediyecilik anlayışıyla ilçemizi beraber inşa etmeye kararlıyız,” ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi’nden Dünya Çevre Günü’nde “Ekokırım” tepkisi: 'Halkın zehirlenmesine geçit vermeyeceğiz'
05 Haziran 2026, 16:20 -
Tuşba Meclisi'nde ekoloji ve yaşam hakkı mesajı
05 Haziran 2026, 10:40 -
Ermişler Mahallesi’nde heyelan sonrası yol güvenliği sağlandı
03 Haziran 2026, 15:49 -
Tuşba Belediyesi Meclisi: ATM alanları için İmar Komisyonu devreye giriyor
03 Haziran 2026, 14:14 -
Bayram ziyaretinde dayanışma vurgusu
03 Haziran 2026, 10:58 -
Yeşil alanlarda bakım çalışmaları sürüyor
02 Haziran 2026, 10:34 -
Tuşba Meclisi’nde Komisyon Raporları görüşüldü: Kadın, engelli ve sosyal destek çalışmaları öne çıktı
02 Haziran 2026, 10:30 -
Tuşba Belediyesi haziran ayı meclis toplantıları başladı
01 Haziran 2026, 11:13 -
Toprağın bereketi kadın emeğiyle buluştu: Tuşba'da kolektif üretim zamanı
22 Mayıs 2026, 14:54 -
Eşbaşkan Keser yol çalışmalarını mahalle sakinleriyle yerinde değerlendirdi
21 Mayıs 2026, 10:13




