Eşbaşkan Keser: Kaçak Yapıların Yıkımı Kente Karşı Sorumluluğumuz 14 Aralık 2024, 15:00
Tuşba Belediyesi, Bardakçı Mahallesi’nde inşa edilen kaçak yapıları yıktı.
Tuşba ilçesinde bulunan Bardakçı Mahallesi’nde kamu arazisi üzerine yapılan izinsiz yapılar Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.
İmara aykırı kaçak yapıların tespiti ile ilgili kamu kurumları ile koordineli çalışma yürüten Tuşba Belediyesi, ilçede bulunan kaçak yapıların yıkımına devam ederken imara aykırı yapıların tespit edilmesi konusundaki çalışmalarına da hızla devam ediyor. Belediye, Nisan ayından bu yana yıkılan kaçak yapıların sayısını 6 olarak açıkladı.
Bardakçı Mahallesi’nde yıkımı gerçekleştirilen yapılarla ilgili Tuşba Belediyesi’ne ulaşan ilgili yazıda; “Bardakçı Mahallesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan ve Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı olan Seyyid Fehim Arvası Kız Yurdu’nun bitişiğindeki hazine (mera) arazisine yurt duvarına yapışık olarak kaçak yapı temeli atıldığı, atılan temelin yanındaki boş arazilerin de briketlerle örülüp parsellendiği tespit edildiği, bahse konu bu yapı kaçak yapı olduğu ve mera arazisi üzerinde yapıldığından yapınının engellenmesi hususunda gereği talep edilmektedir.
3194 sayılı kanunun 32. ve 42. maddeleri gereğince, söz konusu şikayetin belediyenizce imara aykırılığının incelenmesi, imara aykırılığının tespiti halinde, yapı tatil zaptının bilgi için İl Müdürlüğümüze gönderilmesi, yıkım kararlarının ve yıkım işlerinin belediyenizce yerine getirilmesi hususlarında; gereğini bilgilerinize rica ederim.” ifadeleri yer aldı.
Söz konusu kaçak yapıyla ilgili incelemeler sonucu imara aykırı oldukları tespit edilmiş ve Zabıta Müdürlüğü tarafından yıkımı gerçekleştirilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Eşbaşkan Ümit Keser, hızlı kentleşmenin beraberinde getirdiği altyapı problemleri ve plansız yapılaşmanın önüne geçebilmek için kararlı bir tutum içerisinde olduklarını söyledi.
'Sözümüzü Kadınların Ekoloji Mücadelesi Üzerinden Kuruyoruz'
Eşbaşkan Keser, “Yurttaşların yaşam kalitesini artırabilmek için meselelere bütüncül bir perspektifle yaklaşıyoruz. Kentimizin ekonomik anlamda gelişmesi ve istihdam olanaklarının artmasının yanı sıra ekolojik yaşam alanlarının inşa edilmesini son derece önemli buluyoruz. Ekolojik yaşamın sadece sınırlı bir alanın, sınırlı oranda yeşillendirme olmadığının bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekolojinin altyapı, üstyapı, kentleşme gibi birçok süreci kapsadığının bilincinde olarak attığımız adımlarla kaçak yapılaşmanın önünde duracağız. Herkesin kullanım hakkının olduğu alanların belli bir kesimin tekeline girmesine karşı mücadele ederek, her yurttaşa eşit yaşam alanları yaratmak en temel ilkemiz oldu ve olacak. Sözümüzü ekolojik yaşam alanları oluştururken mücadele eden kadınların gücünü esas alarak kuruyoruz,” dedi.
Eşbaşkan Keser, yapılan çalışmaların halk tarafından bir yıkım işlemi olarak değil kente karşı sorumlulukları olarak görülmesini temenni ettiklerini söyleyerek, “Herkese ait olan alanlar üzerine inşa edilen yapıları, olanaklarımız ölçüsünde yıkarak, çarpık kentleşmenin ortaya çıkmasını ve beraberinde getirdiği sosyo-kültürel problemleri engellemek istiyoruz. Halkımızdan da, bu çalışmalara bir yıkım işlemi olarak değil, kentimize karşı sorumluluklarımızın bir ürünü olarak bakmalarını, konuyu bu şekilde değerlendirmelerini diliyoruz,” ifadelerini kullandı.
'Önce Halk Sağlığı Ve Güvenliği'
Zabıta Müdürü Sertaç Faruk Eriş, gerçekleştirilen yıkımlarla ilgili kararlı bir şekilde çalışmalarının süreceğini belirterek, “Zabıta ekiplerimiz, kentte yaşayan her bireyi her konuda etkileyen alanlarda çalışmalarını yürütüyor. Halk sağlığının korunmasından eşit yaşam alanlarının ihlaline kadar her konuda çalışma yürüten Müdürlüğümüz, öncelik olarak önüne koyduğu önce halk sağlığı ve güvenliği ilkesinden taviz vermeden çalışmalarına devam edecek,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi'nden Eğitime Tam Destek
24 Ocak 2025, 08:30 -
Fen İşleri'nden Gece Boyu Kesintisiz Kar Mücadelesi
21 Ocak 2025, 08:46 -
Tuşba Belediyesi'nden Sokak Hayvanlarına Destek
17 Ocak 2025, 10:46 -
Belediye Ekiplerinden Örnek Müdahale: Seyrantepe'de Mahsur Kalan TIR İçin Seferber Oldular
16 Ocak 2025, 11:15 -
Parklardaki Nöbet Kulübelerinin Şıngılları Yenilendi
15 Ocak 2025, 14:23 -
Tuşba Belediyesi'nden Kadın Çalışanlara Yönelik Sağlık ve Hukuk Semineri
15 Ocak 2025, 13:09 -
Altıntepe Mahallesi'nde Hafriyat Çalışması Tamamlandı
15 Ocak 2025, 09:33 -
Tuşba Belediyesi Kaldırımlara Çöp Kovası Yerleştiriyor
14 Ocak 2025, 16:57 -
Belediye Ekiplerinden Kırsal Mahallelerde Kapsamlı Kül Temizliği
14 Ocak 2025, 16:02 -
Altyapı Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
14 Ocak 2025, 15:12