Altıntepe Mahallesi’nde Yol Çalışması: Halk İçin Sahadayız 20 Şubat 2026, 15:10
Tuşba Belediyesi, yol çalışmalarına Altıntepe Mahallesi’nde devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Fen İşleri Müdürü Sevda Ronay, ilçe sakinlerinin mağduriyet yaşamaması için sürekli sahada bulunduklarını, halkın talebinin esas olduğunu söyledi.
Doğalgaz ve VASKİ'nin alt yapı çalışmaları sonrası ulaşımın aksadığı Altıntepe sokaklarında, Tuşba Belediyesi çözüm için çalışmalara başladı. Halkın günlük yaşamını engelleyen çukurlar, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı stabilize dolgu çalışmasıyla kapatılıyor.
‘Halkın Talebi Esas’
Özellikle alt yapı kurumlarının yürüttüğü çalışmaların ardından onarılmadan bırakılan yollar, mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyordu. Duruma müdahale eden Fen İşleri ekipleri, kapsamlı bir dolgu ve iyileştirme mesaisi başlattı. Bu çalışmalar kapsamında ekipler, kazılan bölgeleri iş makineleriyle temizleyerek stabilize dolgu malzemesiyle dolduruyor. Böylece ulaşımın daha rahat ve güvenli olması sağlanıyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Fen İşleri Müdürü Sevda Ronay, alt yapı kurumlarının yarattığı tahribatı hızla gidermeye odaklandıklarını belirtti. Ronay, ilçenin farklı mahallelerinde de benzer altyapı çalışmalarından dolayı çukurların oluştuğunu ifade ederek, “Altıntepe Mahallesi’nde doğalgaz ve VASKİ kazıları sonrası oluşan çukurlar, mahalle sakinleri için ciddi bir ulaşım engeli ve mağduriyet yaratmıştı. Belediyecilik anlayışımızda halkın talebi esastır. Tespit ettiğimiz tüm noktalarda sorunların çözümünün en hızlı şekilde olması için çalışıyoruz. Kurumların eksik bıraktığı yerleri tamamlamak, sokaklarımızı güvenli ve yürünebilir hale getirmek için buradayız,” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba’da Muhtarlarla Buluşma: Hizmetler Planlı ve Dayanışma İçinde Yürütülecek
07 Nisan 2026, 18:34 -
Şemsibey’de Soba Külü Temizliği Yapıldı
07 Nisan 2026, 14:40 -
Tuşba Belediye Meclisi'nde Sosyal Projeler ve İmar Gündemde
07 Nisan 2026, 14:12 -
Tuşba Belediyesi’nden Sahipsiz Köpekler İçin “Kayıtlı” Çözüm
06 Nisan 2026, 16:58 -
Tuşba Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantıları Başladı
06 Nisan 2026, 11:42 -
Eşbaşkan Keser Van İnşaat Yapı Dekorasyon Ve Emlak Fuarı'na Katıldı
05 Nisan 2026, 18:10 -
Eşbaşkanlar Deprem Sonrası Sahada: Halkımızın Yanındayız, Yaraları Birlikte Saracağız
04 Nisan 2026, 18:44 -
Seyrantepe Mahallesi’nde Drenaj Tamamlandı, Stabilize Çalışmaları Sürüyor
02 Nisan 2026, 16:23 -
Tuşba Belediyesi’nden Kapsamlı Temizlik: Cadde ve Sokaklar Yıkanıyor
02 Nisan 2026, 12:48 -
Seyrantepe Mahallesi’nde Drenaj ve Stabilize Çalışması Yapıldı
01 Nisan 2026, 17:12







