Alabayır’da Çevre Yan Yolu Ulaşıma Açıldı 26 Aralık 2025, 16:21
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Alabayır Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların talebi üzerine çevre yan yolu ulaşıma açtı.
Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Alabayır Mahallesi’nde yürüttüğü çalışma ile çevre yan yolu ulaşıma açtı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışma kapsamında mahalle sakinlerinin günlük yaşamını zorlaştıran ulaşım sorununu gidermeyi amaçladı.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, yolun altyapısı güçlendirilerek koruge boru döşendi ve dolgu yapıldı. Yağmur, kar ve yüzey sularının oluşturduğu sorunların önüne geçilmesi hedeflenirken, yol geçici olarak ulaşıma açıldı.
Müdürlük, olumsuz hava koşulları nedeniyle stabilize yol çalışmasının şu aşamada yapılamadığını, ancak hava şartlarının elverişli hale gelmesiyle birlikte stabilize seriminin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirtti. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yolun daha sağlam ve uzun ömürlü hale gelmesi hedefleniyor.
Mahalle Sakinleri Memnun
Alabayır Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar, bugüne kadar ana caddeye ulaşabilmek için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalıyordu. Özellikle günlük işlerin yapılması, çocuklarını okula götürmek ya da acil durumlarda ana yola çıkmak zaman kaybına neden oluyordu. Açılan yeni yol, hem zaman kaybını azalttı hem de ulaşımı daha erişilebilir hale getirdi.
Mahalle Muhtarı Aydın Akbaba ise yolun açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, yapılan çalışmanın günlük yaşamlarını önemli ölçüde kolaylaştırdığını ifade etti ve belediye yönetimine teşekkür etti.
DIĞER HABERLER
-
Tuşba Belediyesi Ev Sahipliğinde İmar Uygulamaları Eğitimi
08 Nisan 2026, 15:33 -
Tuşba’da Muhtarlarla Buluşma: Hizmetler Planlı ve Dayanışma İçinde Yürütülecek
07 Nisan 2026, 18:34 -
Şemsibey’de Soba Külü Temizliği Yapıldı
07 Nisan 2026, 14:40 -
Tuşba Belediye Meclisi'nde Sosyal Projeler ve İmar Gündemde
07 Nisan 2026, 14:12 -
Tuşba Belediyesi’nden Sahipsiz Köpekler İçin “Kayıtlı” Çözüm
06 Nisan 2026, 16:58 -
Tuşba Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantıları Başladı
06 Nisan 2026, 11:42 -
Eşbaşkan Keser Van İnşaat Yapı Dekorasyon Ve Emlak Fuarı'na Katıldı
05 Nisan 2026, 18:10 -
Eşbaşkanlar Deprem Sonrası Sahada: Halkımızın Yanındayız, Yaraları Birlikte Saracağız
04 Nisan 2026, 18:44 -
Seyrantepe Mahallesi’nde Drenaj Tamamlandı, Stabilize Çalışmaları Sürüyor
02 Nisan 2026, 16:23 -
Tuşba Belediyesi’nden Kapsamlı Temizlik: Cadde ve Sokaklar Yıkanıyor
02 Nisan 2026, 12:48









