Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi’nin Yıllardır Süren Yol Sorunu Çözüldü 17 Eylül 2024,
Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi’nin Yıllardır Süren Yol Sorunu Çözüldü
Akköprü Mahallesi sakinleri Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi’ne ulaşım sağlayacak alternatif bir yolun açılması için Tuşba Belediyesi’ne talepte bulundu. Belediye, yolun açılması için gerekli incelemeleri yaptıktan sonra çalışmalara başladı.
Tuşba Belediyesi, Akköprü Mahallesi’nde bulunan Ahmed-i Hani Anadolu Lise’sine alternatif bir yol açmak için çalışmalara başladı. Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi öğrencileri, okula birkaç metre uzaklıkta ikamet etmelerine rağmen yıllardır yaklaşık bir kilometrelik yolu yürümek zorunda kalıyor. Okula alternatif bir yolun açılması için mahalle sakinleri Tuşba Belediyesi’ne talepte bulundu ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yolun açılması için çalışmalar başlatıldı.
Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi öğrencileri yıllardır yol sorunuyla karşı karşıya. Hem öğrenciler hem de veliler bu durumdan oldukça şikâyetçi. Özellikle kış aylarında çocuklarının çok zorlandığını belirten veliler, sorunun çözüme kavuşmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Yurttaşların talepleri doğrultusunda başlatılan yol çalışmasını yerinde inceleyen Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser gençlerin daha güvenli bir ortamda okula ulaşım sağlamaları için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
Eşbaşkan Akkoş: Bu Mağduriyeti Gidermek İçin Buradayız
Çalışma öncesi mahalle sakinleriyle bir araya gelen Eşbaşkanlar, yurttaşlara sadece belediyelerin asli görevi olan çalışmaların dışında da hizmetlerde bulunacaklarını söyledi.
Eşbaşkan Hanım Akkoş, çocukların okula gidememelerinin temel bir sorun olduğunu dile getiren Akkoş, “Bu sorunu çözmek için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız. Burada sizleri görmek bizi mutlu etti. Bu mağduriyeti gidermek için buradayız. Sizlerin de desteği ile bu sorunu çözüp, çocukların, gençlerin güvenli bir ortamda okula gidip gelmeleri için tüm çabamızla yanınızda olacağız. Yeni eğitim-öğretim yılında çocuklar, açılan bu yol sayesinde çok daha güvenli bir şekilde eğitimlerine devam edecekler. Siz aileler de çocuklarınızın yol güzergâhları ile ilgili endişe etmekten kurtulmuş olacaksınız,” dedi.
Eşbaşkan Keser: Sorunları Çözeceğimizin Sözünü Veriyoruz
Eşbaşkan Ümit Keser, belediye olarak sorunları çözeceklerinin sözünü verdiklerini ifade ederek, “Kısa vadede en azından okul döneminde çocuklarımız, gençlerimiz okula daha güvenli gidebilsinler diye çabalıyoruz. Kısa bir çalışma yürüteceğiz, sizlerin de desteğini bekliyoruz. Açacağımız yol için bize müsaade eden her aileye ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sizlerin de bize yardımcı olarak diğer ailelerle konuşmanız, onlarla bu konuda hemfikir olmanız bizim için önemli. Sizleri burada gördüğümüze memnun olduk,” dedi.
Yurttaşlar Eşbaşkanlara teşekkür ederek yolun açılması için yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
DIĞER HABERLER
-
Akköprü Mahallesi’nde asfalt yama çalışmaları devam ediyor
30 Eylül 2026, 16:23 -
Tuşba Belediyesi çalışanlarına afet ve yangın farkındalık eğitimi
30 Eylül 2026, 11:29 -
Esnaf anlattı Eşbaşkanlar dinledi: Eski Marangozlar Sitesi’nden yeni yer talebi
29 Eylül 2026, 16:26 -
Eşbaşkanlar Tuşba’nın köylerini gezdi, yapılan çalışmaları değerlendirdi
27 Eylül 2026, 20:42 -
Altıntepe’de 30 yıl sonra asfalt: Bekir Kaya’ya teşekkür
27 Eylül 2026, 16:09 -
Altıntepe Mahallesi’nde araç geçişini engelleyen ağaçlar budanıyor
27 Eylül 2026, 15:48 -
Tuşba’da esnaf buluşması: Hurdacılar ve galericiler taleplerini dile getirdi
26 Eylül 2026, 16:58 -
Tuşba’da iki mahallede halk buluşması: Yol, su ve temizlik talepleri öne çıktı
26 Eylül 2026, 14:59 -
Kadın Politikaları Müdürlüğü’nden İskele Mahallesi’nde saha çalışması
25 Eylül 2026, 15:40 -
Seyrantepe’de yol sorunları yurttaşlarla birlikte ele alındı
24 Eylül 2026, 19:16




