Çarpanak Adası'nda Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor 16 Temmuz 2024,

Çarpanak Adası'nda serinlemek için Van Gölü'ne giren 3 yurttaştan ikisi kurtarıldı.
Çarpanak Adası'nda serinlemek için Van Gölü'ne giren 3 yurttaştan ikisinin cansız bedenine ulaşılırken diğer yurttaşı arama çalışmaları sürüyor.
Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliğine bağlı ekiplerin başlattığı arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Yapılan arama kutarma çalışmaları sonrası iki yurttaşın cansız bedenine ulaşılırken diğer yurttaş için gölde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Su altı arama ekiplerinin de dahil olduğu çalışmalarda itfaiye ekipleri de yoğun bir çaba harcayarak kaybolan genci bulmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Tuşba Belediyesi, Çarpanak Adası'nda yüzmenin tehlikeli olduğunu duyurduğunu fakat buna rağmen bu tür olayların önünü alamadıklarını belirtiyor. Yeterli önlemlerin alınmasına rağmen boğulma vakalarının önüne geçilememesinin üzerine Tuşba Belediyesi, tel örgülerle çevirdiği alanlara zabıta ekiplerini de güvenlik amacıyla görevlendirdi.
Yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını belirten Tuşba Belediye Eşbaşkanları Hanım Akkoş ve Ümit Keser, hayatını kaybeden gençlerin ailelerini ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu. Kaybolan gencin ise bir an önce sağ salim bulunmasını umduklarını dile getiren Eşbaşkanlar, gerekli önlemleri aldıklarını yurttaşların da bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini bir kez daha yineledi.
DIĞER HABERLER
-
Kalecik’te Halkın Talebi Karşılandı: Ahır Yıkımı Gerçekleştirildi
17 Eylül 2025, 14:59 -
Şemsibey Mahallesi’nde Asfalt Yama Çalışması
17 Eylül 2025, 11:48 -
Şemsibey Mahallesi’nde Halk Buluşması Düzenlendi
16 Eylül 2025, 22:39 -
Kalecik Mahallesi’nde Doğalgaz Geçişleri İçin Dolgu Çalışması
16 Eylül 2025, 16:27 -
Van Gölü Çevresine Kürtçe ve Türkçe Uyarı Levhaları Yerleştirildi
16 Eylül 2025, 09:25 -
Tuşba Belediyesi’nden Gendelova Mahallesi’ne Koruge Boru Çalışması
15 Eylül 2025, 15:01 -
Eşbaşkan Akkoş Bedesten Çarşısı’nda Kadınlarla Bir Araya Geldi
12 Eylül 2025, 17:33 -
Tuşba’da Düğün Salonlarına Sıkı Denetim
12 Eylül 2025, 11:25 -
15 Temmuz Parkı’ndaki Oyun Grupları Onarıldı
11 Eylül 2025, 15:06 -
Tuşba Belediyesi Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde Halkla Bir Araya Geldi
11 Eylül 2025, 08:40