BELEDİYEMİZDEN ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ GIDA DESTEĞİ

Belediyemiz, glütensiz gıda tüketmek zorunda olan Çölyak Hastalarına glütensiz un ve gıda desteğinde bulundu.

Sosyal belediyecilik kapsamında özel beslenme gereksinimi duyan Çölyak Hastalarına yardım elini uzatan Belediyemiz, hastalara ücretsiz glütensiz gıda ve un desteğinde bulundu. Hasta ve ailelerinin sesine kulak veren Belediye ekiplerimiz, hazırladıkları paketleri götürerek hastalara evlerinde teslim etti.

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla hastaları evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanımız Salih Akman, Çölyak Hastalığı’nın özel beslenme gerektiren bir yaşam biçimi olduğunu kaydetti. Başkanımız Salih Akman, ilçedeki Çölyak Hastaları’nın tüketebilecekleri başta glütensiz un olmak üzere hamur işi gibi glüten içermeyen ve özenle hazırlanan gıda paketlerini hastaların kapılarına kadar götürülerek ücretsiz olarak teslim edildiğini söyledi.

Belediyemizin kendilerine yaptığı destekten dolayı Başkanımız Salih Akman ve ekibine teşekkür eden Çölyak Hastaları ise “Başkanımızın bizleri unutmaması ve özel bir destekte bulunması bizleri mutlu etti. Sıkıntılarımızın farkında olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz” dediler.