TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ‘MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla ‘Geleceğe Nefes Dünya’ya Nefes’ programı kapsamında fidan dikti.

Tuşba Belediyemizden, gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir ülke hedefiyle düzenlenen ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kampanyasına tam destek. Daha yeşil bir Tuşba için göreve geldiği günden bu yana her yıl binlerce fidanın toprakla buluşmasını sağlayan Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, Belediye Başkan Yardımcımız Hasan Handil, birim müdürlerimiz ve personelimiz ile birlikte belediye hizmet binamızın bulunduğu kent meydanında fidan dikti.

Geleceğe nefes olmak için başlatılan etkinliğin son yıllarda ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına hız kazandırdığını söyleyen Başkanımız Salih Akman, bunun dünyaya örnek olabilecek bir çalışma olduğunu söyledi. Belediye olarak ağaç ve yeşile büyük önem verdiklerini kaydeden Başkanımız Salih Akman, son 2 yılda yaklaşık 15 bin fidanı toprak ile buluşturduklarını anlattı. Başkanımız Salih Akman, “Geçen yıl 4 bin 500 adet ceviz, badem ve üzüm fidanın yanı sıra bin 500 adet de çam fidanı diktik. Bu yıl da 6 bin adet ceviz ve badem fidanı diktik. Ayrıca son 2 yılda gerek yaptığımız park ve piknik alanlarına diktiğimiz ve gerekse vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda kendilerine dağıttığımız dışbudak, çam ve akasya fidanın sayısı 3 bini geçti. Yani 2 yılda yaklaşık 15 bin fidan diktik” dedi.