TUŞBA BELEDİYEMİZDEN SU TAŞKINLARINA ANINDA MÜDAHALE

Tuşba Belediyemiz, ilçe merkezinde gün boyu etkili olan sağanak yağış ile birlikte akşam saatlerinde bazı mahallelerde yaşanan su taşkınlarına anında müdahale etti.

BELEDİYE EKİPLERİMİZDEN GECE GEÇ SAATLERİNE KADAR YOĞUN MESAİ

Van’da gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağış Tuşba İlçemizin Seyrantepe, Beyüzümü, Abdurrahmangazi ve İstasyon mahallelerinin farklı noktalarında su baskınlarına neden oldu. Yaşanabilecek bir sel baskına karşı sabah saatlerinden itibaren tedbirlerini alan ve alarm durumunda olan Tuşba Belediyemiz, ihbarların gelmesiyle birlikte tüm ekiplerini seferber etti. Sahada bulunan belediye ekiplerimiz, ana arterler başta olmak üzere su baskınlarının oluştuğu bölgelere anında müdahale ettiler. Yoğun bir çaba sarf eden ekiplerimiz, çalışmalarına gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ettiler.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile birlikte su baskınlarının yaşandığı tüm mahalleleri tek tek dolaşarak yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, ekiplerin koordinesinden sorumlu Belediye Başkan yardımcılarımız Azad Gülengül ve Necati Yertürk’ten bilgi aldı. Herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermemek adına tedbirleri önceden aldıklarını söyleyen Başkanımız Salih Akman, su taşkınlarına 10 iş makinesi ve 25 personelle müdahale edildiğini kaydetti. Belediyenin çağrı merkezine ulaşan tüm şikayetleri en hızlı şekilde olay yerinde bulunan ekiplere bildirerek anında gerekli müdahalelerde bulunulduğunu belirten Başkanımız Salih Akman, gece boyuna etkili olması beklenen sağanak yağışa karşı ekiplerin hazır bekletildiğini anlattı.