TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ‘KOMŞULUK ÖLMEDİ’ DEDİRTEN KAMPANYAYA DESTEK

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, Demir ailesinin komşularının destekleri ile aldıkları evin eksik olan yer seramiği, parke ve kapı ile pencere korkuluklarının yapılması talimatını verdi.

Yaklaşık 2 yıl önce eşinin yakalandığı kanser hastalığı sonucu hayatını kaybetmesiyle 4 çocuğu ile yalnız başına kalan 47 yaşındaki Hanife Demir’e komşuları ile hayır kurumları el uzattı. Adeta ‘Komşuluk ölmedi’ dedirten bir kampanya ile Demir ailesinin 19 yıldır kirada kaldığı evi satın alan komşuları, kendilerine teslim ettiler. Bir kısmı hayır kurumları tarafından onarılan evin geriye kalan eksikleri ise Tuşba Belediyemiz tarafından tamamlanacak.

Belediyemizin bakanlıklar nezdinde yürütülen bazı projelerinin takibi için Ankara’da bulunan Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman’ın, direktifleri ile mahalleye giden Tuşba Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Şirin Oflas ve Başkan Yardımcımız Azad Gülengül, Hanife Demir’i evinde ziyaret ettiler. Hanife Demir’den evin eksikleri ile ilgili bilgi alan Başkan Vekilimiz Mehmet Şirin Oflas, Tuşba Belediyesi olarak eksik olan ihtiyaçların giderilmesini üstleneceklerini söyledi.

Gönül belediyeciliği ile hizmet veren Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman’ın Ankara’da olmasına rağmen hemen aileyi ziyaret ederek yapılması gereklerin derhal yerine getirmeleri için talimat verdiğini ifade eden Başkan Vekilimiz Mehmet Şirin Oflas, “Başkan yardımcımız ile birlikte zaman kaybetmeden ailemizi ziyaret ederek yıllarca kirada kaldıktan sonra komşularının destekleri ile aldıkları evlerinin eksiklerini yerinde tespit ettik. Zaten belediyemizden yardım alan bir ailemiz olduğu için kendilerini tanıyoruz. Başkanımızın Salih Akman’ın fakir fukaraya yardım etmesi konusundaki hassasiyeti de kamuoyu tarafından çok iyi biliniyor” dedi.