BELEDİYE BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN, VATANDAŞLARA KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlara kandil simidi dağıttı, kandilini tebrik etti.

Hazreti Muhammed’in dünyaya geldiği gün olarak idrak edilen Mevlid Kandili dolayısıyla Tuşba’da vatandaşlar, Abdulkadir Camii başta olmak üzere camileri doldurdu. Burada düzenlenen Mevlid Programına katılarak Kur’an-ı Kerim, kaside ve salavatı şerifleri dinleyip ibadet eden Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, Mevlid programı sonunda belediyemiz tarafından cami önünde kurulan standa geçerek cami cemaatine kandil simidi ikram ederek, kandillerini tebrik etti.

Vatandaşlarla sohbet eden Başkanımız Salih Akman, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili’nde halkımızla bir arada idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün hepimiz Peygamber Efendimizi anlamaya, onun engin sevgi ve hoşgörüsüne her zamankinden fazla muhtacız. Kandil geceleri insanları her türlü kötülüklerden, şerden ve haksızlıklardan uzak durmayı öğretir. Bu duygu ve düşüncelerle ‘Mevlid Kandili’nin kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın huzuruna vesile olması dileğiyle, milletimizin ve İslam âleminin Mevlit Kandili’ni tebrik ediyor” diye konuştu.

Belediye ekiplerimiz, Mevlid programının bulunduğu ilçedeki birkaç camide daha kandil simidi dağıttı.