TUŞBA BELEDİYEMİZDEN, ‘FAHİŞ FİYAT VE HİJYEN’ DENETİMİ

Tuşba Belediye ekiplerimiz, ilçe genelinde gıda ve temel tüketim ürünlerindeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçebilmek, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla yaptığı denetimleri artırdı.

Özellikle son günlerde sıkça dile getirilen fahiş fiyat artışları üzerine Belediye Başkanımız Salih Akman'ın direktifleri ile harekete geçen Belediye ekiplerimiz, ilçede faaliyet gösteren zincir ve yerel marketlerde fiyat, fırın ile kuaför ve güzellik merkezlerinde ise hijyen denetimi yaptı. Ürünlerin yüksek fiyat ile satışının önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla marketleri tek tek dolaşan ekiplerimiz, raflardaki ürünlerin etiket fiyatları ile gramaj eksikliklerini, fiyat artışlarını ve reyon ile kasa fiyat farkına yönelik kontroller yaptı. Güncel fiyatları da kayıt altına alan ekiplerimiz, fırın ile kuaför ve güzellik merkezi gibi insan sağlığını direk etkileyen yerlerde ise işyeri ve çalışanların kişisel temizliğini kontrol etti.

Belediye Başkan Yardımcımız Necati Yertürk’ün nezaretinde denetimlerini sürdüren belediye ekiplerimiz, işletme yetkililerini (Covid-19) tedbirleri kapsamında uymaları gereken kurallar hakkında da bilgilendirdi. İlçe genelinde gün ve saat belirlemeden ani denetimler yaparak haksız ve fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmeye çalıştıklarını belirten belediyemizin yetkilileri, “Özellikle son günlerde kamuoyunda büyük tepkilere neden olan fahiş fiyat uygulamaları nedeni ile ekiplerimiz denetimlerini daha da sıklaştırarak olası fiyat artışlarının önüne geçmeye çalışıyor. Bunun için ilçe genelindeki denetimlerimize ara vermeden sürdüreceğiz” dediler.