TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK TİYATRO ETKİNLİĞİ

Tuşba Belediyemiz, eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırsal mahallelerdeki çocukları tiyatro ile buluşturmaya başladı.

Tuşba Belediyemiz, kültürel etkinlikler çerçevesinde ilkokul öğrencilerine yönelik tiyatro gösterileri düzenledi. Belediyemizin ekipleri, yaklaşık 2 yıldır süren Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle okullarında ve etkinliklerden uzak kalan öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı. Derebey ve Karaağaç mahallelerinde düzenlenen, Hacivat-Karagöz oyununun sergilendiği tiyatro gösterisine yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Belediyemizin ekipleri tarafından öğrencilere maske dağıtımı yapıldı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Belediye Başkanımız Salih Akman’ın direktifleri ile bu etkinliği düzenlediklerini kaydeden belediyemizin yetkilileri, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de bu tür etkinliklerin tüm kırsal mahallelerde düzenlemeye devam edeceklerini kaydettiler. Covid-19 salgınında sürekli olarak evde olan ve gün içerisinde dışarıya çıkamamanın burukluğunu yaşayan çocukların geçmişte yaşadıkları o sıkıntı günleri gidermek için bundan sonraki süreçte belediye tarafından düzenlenecekleri bu tür etkinliklerle stres atacaklarını söylediler.

Tuşba Belediye Başkan Vekilimiz Ümit Kanan ve Başkan Yardımcımız Azad Gülengül’ün de öğrencilerle birlikte tiyatro izlediği etkinliğe katılan okul öğretmenleri, böyle bir etkinliği başlatan Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman’a ve Tuşba Belediyemizin ekiplerine teşekkür ettiler.