TUŞBA BELEDİYEMİZİN, KİLİM-HALI ATÖLYESİ KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Tuşba Belediyemizin ilçedeki dezavantajlı kadınlara yönelik açtığı ‘Kilim ve Halı Dokuma Kursunu’ başarıyla tamamlayan kursiyerlere, düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.
Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman’ın ev sahipliğinde ‘Kilim Halı Dokuma Kursu’na katılan dezavantajlı 25 kursiyer için düzenlenen sertifika törenine Tuşba Kaymakamımız Furkan Duman, İŞKUR Van İl Müdürü Hidayet Kişi, Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yaviç ile kursiyerler katıldı.
Türkiye İş Kurumu ( İŞ KUR) Van İl Müdürlüğü desteğiyle Kalecik Toplum Yaşam Merkezimizde açılan ‘Kilim Halı Dokuma Kursu’nda üretilen el emeği göz nuru kilim ve halılar ile bindallı (üç etek), el sanatları, ev tekstili, maske dikimi ve kadın giysileri atölyelerinde üretilen ürünlerin de sergilendiği sertifika töreninde bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaptı. Sosyal belediyeciliğin, sosyal devletin yereldeki yansıması olduğunu kaydeden Başkanımız Salih Akman, “Sosyal belediyecilik, etkin ve hızlı hizmet üretebilmenin olmazsa olmaz şartıdır. Bu kavram, halkın ihtiyaçlarını onlara en yakın birimlerce karşılanması ve sadece teknik altyapı hizmetlerinin değil, kültürel, ekonomik ve sosyal ihtiyaçların karşılanmasını da içermektedir” dedi
BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN, ‘İNSANLARI MESLEK SAHİBİ YAPARAK HAYATA HAZIRLIYORUZ’
Asli görevleri olan yol, kaldırım ve temizlik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğin gereği olarak mesleki, kültürel, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurslar açarak insanlara balık vermenin yerine, balık tutmayı öğrettiklerini kaydeden Başkanımız Salih Akman, Tuşba Belediyesi olarak sosyal faaliyetlerin yerine kurslar açarak kadın ve gençleri meslek sahibi yaparak hayata hazırladıklarını söyledi.
BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN, ‘KURSLARIMIZIN EKONOMİK VE SOSYAL OLMAK ÜZERE İKİ ÖNEMLİ BOYUTU VAR’
Tuşba Belediyesi olarak açtıkları her kursun ekonomik ve sosyal olmak üzere iki önemli boyutu olduğunun altını da çizen Başkanımız Salih Akman, “Bir ‘Kilim-halı’ ile ‘Bindallı’ gibi unutulmaya yüz tutmuş birçok meslek dalını bu kurslarımız sayesinde yeniden yaşatırken, katılan kursiyerlerimiz de hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor hem de yeni meslekler öğreniyor. Sosyal boyutunda ise bu kurslara katılanlar yeni arkadaşlıklar ve dostluklar ediniyor. Bu yıl yaşanan Covid-19 pandemisine rağmen Tuşba Belediyesi olarak açmış olduğumuz 12 kursumuza 350 civarında vatandaşımız katıldı” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalarını veren Tuşba Kaymakamımız Furkan Duman, Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, İŞ KUR Van İl Müdürü Hidayet Kişi ve Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yaviç, bindallı (üç etek), el sanatları, ev tekstili, maske dikimi ve kadın giysileri atölyelerini ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet ettiler. Kurslara katılan kursiyerlerin ürettiği ürünlerden oluşan sergiyi de gezen Başkanımız Salih Akman ve beraberindeki protokol üyeleri, belediye bünyesinde açılan müzik kursunun eğitmenleri tarafından mini konseri dinlediler.