TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ‘AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’ ETKİNLİĞİ

Tuşba Belediyemiz, ulusal koordinatörlüğünü Türkiye Belediyeler Birliği’nin üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası’nı düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı.

Tuşba Belediyemizin, İskele Sahil Bandı 2. Etabı’nda düzenlediği ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerine Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyemiz Mahmut Ekinci, Belediye Başkan Yardımcılarımız Azad Gülengül ve Hasan Handil, birim müdürlerimiz, AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanımız Selver Gündüz ile vatandaş katıldı.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nın, belediyelerin ulaşım planlamasını ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesini hedeflediğini belirten Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, etkinliğin bu yıl ‘Sürdürülebilir Ulaşım, Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ temasıyla kutlandığını kaydetti.

Van’n en uzun bisiklet yolunun geçen yıl tamamladıkları İskele Sahil Yolu Projemizde yer aldığını dile getiren Başkanımız Salih Akman, hareketliliği artırmak amacıyla yaptıkları tüm park ve yeşil alan çalışmalar da ise yürüyüş ve bisiklet yollarlı ile çocuklar için oyun grupları ve büyükler için ise fitness aletlerini bıraktıklarını kaydetti. Başkanımız Salih Akman, “Parklarımızın çeşitli noktalarına bisiklet istasyonları kurarak vatandaşları bisikletlerle buluşturuyoruz. Özellikle çocuklar ve gençlerde çevre bilincini arttırmak ve bisiklet kullanıma yönelik belli aralıklarla etkinlikler düzenleyerek hareketliliği artırıyoruz” dedi

Büyük ilgi gören yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Tuşba Belediyemizin ekipleri tarafından katılımcılara semaver çayı ikram edildi.