TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ÇOCUK VE GENÇLERE YÖNELİK RESİM KURSU

Tuşba Belediyemiz, çocuk ve gençlerin sosyalleşmelerine katkı sağlamak, duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine destek olmak amacıyla resim kursu açtı.

Eğitim, kültür ve sanatın merkezi haline gelen Tuşba Belediyemizce Kalecik Toplu Yaşam Merkezi’nde açılan resim kursuna; kursiyerler sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki öğün katılıyor. Çocuk ve gençlere yönelik hafta içi her gün verilen kursa katılan çocuk ve gençlere, sabır ve emek gerektiren karakalem ve yağlı boyama teknikleri konusunda eğitimler veriliyor.

Güzel Sanat Liseleri’nin resim bölümü, üniversitelerin Resim-İş Öğretmenliği ile Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne hazırlanan öğrencilerin yanı sıra  hobi olarak da resim yapmak isteyen aralarında otizm, down sendromlu bazı engelli çocuklarımızın da  kursa katıldıklarını belirten belediye yetkilileri, asıl amaçlarının kurslara katılanların kişisel gelişimlerine destek vermek olduğunu kaydettiler. Belediye yetkilileri, resim sanatına gönül veren herkese kapılarının açık olduğunu söylediler.

Belediye Başkanımız Salih Akman’ın eğitimci olduğu için eğitimi çok önemsediği ve destek verdiğini belirten kursiyerler ise eğitime olan ilgilerinden dolayı Başkanımız Salih Akman’a teşekkür ettiler.