TUŞBA BELEDİYEMİZDEN SAHİL TEMİZLİĞİ

Tuşba Belediyemiz ekipleri, yüzme sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşların yoğun olarak gittiği Van Gölü sahilindeki temizlik çalışmalarına hız verdi.

Korona virüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardında 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci ve hava sıcaklıklarının artması ile birlikte Vanlılar, cumartesi günü kendilerini Van Gölü sahiline attılar. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı cumartesi gününü fırsat bilen Vanlılar, Mollakasım, Ayanıs, Özyurt, Dağönü ve Yeşilsu başta olmak üzere Van Gölü sahiline akın etti. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı sahil kesiminde biriken cam, pet şişe, poşet ve organik atıklar Tuşba Belediyemiz ekipleri tarafından toplatıldı. Son olarak bu pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat olarak değerlendiren Tuşba Belediyemiz ekipleri, topladıkları çöpleri araçlarla katı atık geri dönüşüm merkezine taşıdı.

BAŞKANIMIZ AKMAN, ‘TEMİZ BİR TUŞBA, HALKIN DESTEĞİ İLE MÜMKÜN OLUR’

Temiz bir kentin oluşturabilmesinin ancak vatandaşların destekleri ile mümkün olacağını vurgulayan Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, “Temiz bir Van Gölü sahili için adeta bir seferberlik başlattık. Bardakçı Mahallesi sahilinden başlayarak Sağlamtaş Mahallesi’ne kadar devam eden yaklaşık 90 kilometrelik sahil boyunca düzenli olarak çevre temizliği yapıyoruz. Halkımızın da bizlere destek vererek bu değere sahip çıkmalarını istiyoruz. Lütfen buraları kendiniz için temiz tutalım. Eğer biz kirletmezsek bu güzelim sahillerimiz kirlenmez” şeklinde konuştu.

Tuşba Belediyemiz olarak Van Gölü sahilinin temiz kalması için başlattıkları çalışma kapsamında belli bölgelere çöp konteynerleri bıraktıklarını ve uyarı levhaları astıklarını söyleyen Başkanımız Akman, ayrıca yaz ayları boyunca halkın özellikle hafta sonları yoğun olarak gittikleri sahillerde belediye ekiplerinin düzenli olarak çevre temizliği yapacağını söyledi.