TUŞBA BELEDİYEMİZDEN COVİD-19 AŞI KAMPANYASINA DESTEK

TUŞBA BELEDİYEMİZDEN COVİD-19 AŞI KAMPANYASINA DESTEK

Tuşba Belediyemiz, hem kendi personelinin hem de vatandaşların sağlık kuruluşlarına gitmeden Koronavirüs (Covid-19) aşılarını bulundukları yerde yapabilmelerini sağlamak amacıyla Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli için aşı birimi oluşturdu.

Van’da adeta bir seferberlik ruhu ile tüm hastane ve sağlık ocaklarında yürütülen Koronavirüs (Covid-19) aşı kampanyasına bir destek de Tuşba Belediyemizden geldi. Hem personelinin hem de mahalle sakinlerinin sağlık kuruluşuna gitmeden bulundukları yere aşılarını olabilmeleri için belediye hizmet binası bahçesinde sağlık çalışanları için aşı birimi kuran Tuşba Belediyemiz, böylelikle bir nebze de olsa sağlık kuruluşlarında meydana gelebilecek yığılmaların önüne geçmiş oluyor.

Belediye bahçesinde randevulu ve randevusuz aşı sırası gelen tüm vatandaşların gün boyu gelip aşısını yapabileceklerini kaydeden Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, sabah 10:00’da başlayan aşı çalışmasının saat 17:00’ye kadar devam edeceğini ifade etti. Sırası gelen tüm vatandaşların aşılarını yapmaları yönünde çağrıda da bulunan Başkanımız Akman, “Bilim insanlarımız bu pandemiden korunmanın en etkin yolun aşı olduğunu söylüyorlar. Bizler de bunun için mutlaka aşımızı yapmamız gerekir. Aşı yapıldıktan sonra da sosyal mesafe, maske ve temizlik tedbirlerini kesinlikle elden bırakmamamız gerekiyor” dedi.