TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ABD BAŞKANI BİDEN’E ‘SOYKIRIM’ TEPKİSİ

TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ABD BAŞKANI BİDEN’E ‘SOYKIRIM’ TEPKİSİ

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, ABD Başkanı Joe Biden’in, 24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada yaşanan olayları ‘Soykırım’ olarak nitelemesine tepki göstererek, “Kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, ABD Başkanı Biden’in, 1915 olaylarının ‘Soykırım’ olarak nitelemesine tepki göstermek amacıyla beraberinde bulunan Tuşba Belediyemizin Adalet ve Kalkınma Partili meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte; 1915 olaylarında Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen 2 bin 500 Müslüman’ın anısına yaptırılan Zeve Şehitliği’ni ziyaret etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında bir açıklama yapan Başkanımız Akman, “Bugün kim ne söylerse söylesin, 1915’te yaşanan ve hafızalarımızda büyük travmalara neden olan acı olayların uluslararası siyasete alet edilmesi büyük bir hatadır. ABD Başkanı Biden gerçek soykırımı görmek istiyorsa; Zeve Şehitliğini ziyaret etsin” dedi.

ERMENİ ÇETELERİ 2 BİN 500 MÜSLÜMAN’I ZEVE’DE ŞEHİT ETTİ

Ermeni Çetelerinden kaçan, Derebey, Hakis, Zorava (Yemlice), Hıdır, Göllü, Şeyhayne (Otluca), Şeyhkara (Gülsünler) köylerinde yaşayan binlerce Müslüman’ın Zeve Köyü’ne geldiklerinden Ermeni çetelerin hain saldırısına maruz kaldıklarını hatırlatan Başkanımız Akman, kadın, yaşlı ve çocuk 2 bin 500 Müslüman burada haince katledildiklerini kaydetti. Ermeni çetelerinin Şamaram Mahallesi’nde 200 kadın ve çocuk sığındıkları evde yaktıklarını da ifade eden Başkan Akman, “Vestan (Gevaş) ve Mukas’ta 3 bin kişi katledilmiştir. Bu durumu belgeleriyle arşivlerde duruyor. ABD Başkanı Biden katliam görmek istiyorsa bu arşiv belgelerine bakabilir” ifadelerini kullandı.

BAŞKANIMIZ AKMAN; ‘ABD ÖNCE KENDİ TARİHİNE BAKSIN’

Türkiye’yi sözde ‘Ermeni Soykırımı’ ile itham eden Amerika’yı bütün dünyanın Vietnam’da, Afganistan’da ve Irak’ta eline bulaştırdığı milyonlarca mazlumun kanı ile tanıdığını söyleyen Başkan Akman, kendi tarihini Kızılderililere yaptığı soykırımla başlatan Amerika’nın, ülkemizi ve tarihimizi masumları katletmekle ve sözde soykırımlarla itham edecek en son ülke olması gerektiğini söyledi.

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, yaptığı basın açıklamasının ardından belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Zeve Şehitler Anıtı’na karanfil bıraktıktan sonra ayrıldılar.