TUŞBA BELEDİYEMİZİN EKİPLERİNDEN FIRIN DENETİMLERİ

TUŞBA BELEDİYEMİZİN EKİPLERİNDEN FIRIN DENETİMLERİ Tuşba Belediyemizin ekipleri, Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte ilçe genelindeki fırınlara yönelik düzenli olarak gerçekleştirdiği sosyal mesafe, hijyen ve gramaj denetimlerini artırdı. Tuşbalıların huzurlu ve sağlıklı bir Ramazan Ayı geçirmesi için denetimlerini artıran Tuşba Belediyemizin ekipleri, fırıncı esnafını sosyal mesafe, hijyen ve gramaj konusunda uyarırken, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle alınması gereken tedbirlerle ilgili de yayınlanan genelgeler hakkında bilgilendiriyor. Belediye Başkan Yardımcımız Hasan Handil nezaretinde yapılan denetimlerde belediye ekiplerimiz, ilçe genelinde bulunan fırınlarda koronavirüs tedbirleri kapsamında yürüttükleri hijyen, sosyal mesafe ve fahiş fiyat denetimlerinin yanı sıra sofraların gözdesi pidenin gramajı konusunda incelemelerde bulundu. Üretim alanlarında hijyen kurallarına bakan ekiplerimiz, hamur kazanları ve tezgahlar başta olmak üzere yer yeri tek tek kontrol ettiler. Ekmeği de tartarak gramajını kontrol eden ekiplerimiz, ayrıca fırıncı esnafını İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Ramazan Tedbirleri Genelgesi’ konusunda da bilgilendirdiler. Fırıncı esnafına, yayınlanan genelge hükümlerine göre Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırmaları ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek konusunda bilgilendiren ekiplerimiz, ancak iftardan sonra üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilebileceklerini kaydettiler. Belediye Başkanımız Salih Akman’ın direktifleri doğrultusunda hem vatandaşların sağlığı açısında hem de güzel bir Ramazan geçirmesi için ekiplerin denetimlerini arttırdıklarını söyleyen Başkan Yardımcımız Hasan Handil, vatandaşların güvenilir gıda ulaştırmak için ekiplerin mesai gözetmeksizin özveri bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Denetimleri sadece esnafı uyarmak veya kontrol etmek için yapmadıklarını da dile getiren Başkan Yardımcımız Hasan Handil, aynı zamanda fırıncı esnafını son yayınlanan genelgeler konusunda da bilgilendirdiklerini kaydetti.