TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN, ‘12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ

TUŞBA BELEDİYEMİZDEN, ‘12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ

Tuşba Belediyemiz, ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nü düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutladı.

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, belediye meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz ve personelleri ile birlikte etkinlikler kapsamında sabah hizmet binası önünde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra mesaiye başladılar.

Akabinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demirbağ’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’ konulu konferansa geçildi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen konferansa Belediye Başkanımız Salih Akman’ın yanı sıra AK Parti Tuşba İlçe Başkanımız Mehmet Nuri Başdinç, Tuşba İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, İlçe Nüfus Müdürü Cevdet Soygüder,  Tuşba Belediyesi AK Parti Meclis Üyelerimiz, belediye başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz ile AK Parti Tuşba İlçe Kadın Kolları Başkanı Selver Gündüz,  AK Parti Tuşba Gençlik Kolları Başkanı Hakan Karatekin, AK Parti İpekyolu Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç ve Tuşba İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti’nin de birer selamlama konuşması yaptığı konferansın açılışını yapan Başkanımız Akman, ‘Bugün kahraman milletimizin, tarihte eşi benzeri olmayan kurtuluş mücadelesini ve bağımsızlığını taçlandıran ve istiklalimizin sembolü İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. Yıldönümünü idrak etmekteyiz’ ifadesini kullandı.

Milletin içinde bulunduğu esareti iman ve inançla yıktığını dile getiren Başkanımız Akman, bağımsızlık bildirisi olan İstiklal Marşı’nın bir milletin kurtuluş mücadelesi yıllarında hissettiği duygularını, destansı üslupla anlatan bir şaheser olduğunu vurguladı. Başkanımız Akman, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözüyle kaleme aldığı tarihte eşi benzeri bulunmayan kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımızı milletimize hediye etmiştir” dedi.

Kendilerine düşen en büyük görevin ise ecdatlarının göstermiş olduğu olağanüstü mücadelenin kıymetini bilmek olduğunu anlatan Başkanımız Akman, “İnşallah bu millet istiklaline sahip çıkacak ve yeni bir marş yazılmasına fırsat vermeyecektir. Milletimizin azim ve fedakarlıkla verdiği bağımsızlık mücadelesini yine milletimizin duygu ve düşüncelerine tercüman olarak İstiklal Marşımızı muhteşem mısralarıyla ebedileştiren, istiklalimizi kaleme alarak yorumlayan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkanımız Akman, İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. Yıldönümü münasebetiyle düzenledikleri ‘Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl Marşı’ konulu konferansa katılarak destek veren Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ömer Demirbağ’a bir teşekkür plaketi verdi.