TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİ VE HASTA YAKINLARINA SICAK ÇORBA

Tuşba Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde kalan öğrenci ile hasta yakınlarına ücretsiz çorba dağıtıyor.

Sosyal belediyeciliğin en iyi örneğini sergileyen Tuşba Belediyesi, 3 ayrı noktada günde ortalama 5 bin kişiye sıcak çorba dağıtıyor. Hazırlanan çorbalar, sabah erken saatlerde hastaneye gelen hastalar ve hasta yakınları ile üniversite öğrencilerine kampüs alanında kurdukları 3 ayrı noktada ücretsiz olarak dağıtılıyor. Sıcak Çorba ikramı Sabah 07.00 ile 10.00 saatleri arasında yapılıyor. Öğrenciler, hastalar ve hasta yakınları, kâğıt bardaklara doldurulan çorba ve ekmek istedikleri kadar alabiliyor.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Üniversiteli Ak Gençlik ((ÜNİAK) ile Yeniler Kulubü isimli öğrenci topluluğunu talebi üzerine ücretsiz çorba dağıtımı yapılmaktadır. Sabahın erken saatlerinde kampüs alanına gelerek öğrencilere sıcak çorba dağıtan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ailelerinin bizlere emaneti olarak gördüğümüz, geleceğimizin teminatı gençlerimize ücretsiz kahvaltı imkanı sağlayarak sağlıklı beslenmelerine destek verebilmek için böyle bir uygulama başlattık. Uygulamayla tüm öğrencilere her sabah hijyenik ve kaliteli bir kahvaltı yapabilme olanağı sunduklarını kaydeden Başkan Özgökçe, “Öğrencilerimize bir nebze de olsun destek olabilmek, onların yanlarında olduklarımızı hissettirmek adına çeşitli çalışmalar yapıyoruz. İl dışından ilimize gelen öğrencilerimiz başımızın tacı ve biz Vanlıların misafirleridirler. Bu bağlamda öğrencilerimize Vanlılar olarak sahabet etmek ve misafirperverliğimizi göstermek bizlerin boynunun borcudur. Ramazan ayında da yine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs alanımıza kurduğumuz iftar çadırımızda öğrencilerimize her gün 4 çeşit sıcak yemek dağıtmıştık. Her vakit öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimizi bu hizmetimizden yararlanmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER HİZMETTEN MEMNUN

Sıcak çorba hizmetinden faydalanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, çorba dağıtımının yerinde bir karar olduğunu söylediler. Tat ve kıvam olarak çok güzel. Sabah geldiğimizde üşüyoruz, çorba içtiğimizde içimiz ısınıyor, o sıcaklıkla derslerinize devam ediyoruz. Belediye bu çalışmasıyla güzel bir şeyler düşünmüş. Yapılan bu çalışmadan dolayı Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştular.