TUŞBA BELEDİYESİ'NDEN MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI.

Tuşba Belediyemiz, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrifi nedeniyle bir program düzenlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Mevlidi Nebi programı bu yılda bir birinden değerli olan ve halk tarafından büyük teveccüh gören isimlerin katılımları ile gerçekleştirildi. Van halkının istek ve talepleri doğrultusunda davet edilen Türkiye’nin yakından tanıdığı Şair Dursun Ali Erzincanlı, Kur’anı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Muhammed Cemal ile ilahi sanatçısı Recep Aslan’ın katıldığı etkinlik İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Dünya Kur’an-ı Kerim’i okuma birincisi Hafız Muhammed Cemal’ın Kur’an ziyafetiyle başlayan programda bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, gençlere Peygamber Efendimizin hayatını okumasını tavsiye etti. Arvas, “Eğer Peygamber Efendimizi kendimize hayat rehberi seçmezsek, imanımızda zaaf vardır. Veda Hutbesi’nde Hazreti Peygamberimiz iki şey söylüyor. Bunlar Müslümanların Kur’an’a ve Hazreti Peygamberimizin sünnetine sarılmasıdır. Bu ikisine sarıldığı müddetçe kurtuluş olacaktır. Ben de bu vesileyle bu mübarek gününüzün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İnsanoğlunun anne karnından dünyaya geldikten sonra kendisine isim verildiğini ve bu ismin ruha verildiğini dile getiren AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise, “Beden gidecek ama ruh kalıcıdır. Bu yüzden isimler ruha verilir. Hazreti Adem yeryüzüne geldiğinde Peygamber Efendimizin ismini zikretmiştir. Demek ki yeryüzü var olduğu günden beri Peygamber Efendimiz vardır. Böyle güzel bir Peygamberin ümmeti olmaktan büyük bir şeref duyuyoruz” diye konuştu.

Tuşba’da halkın taleplerine karşı program düzenlediklerini dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, “Siz ne isterseniz biz o programları gerçekleştiririz. Bugüne rağmen istenmeyen hiçbir program yapmadık. Bundan sonra da sizlerin duasıyla kalan programlarımızı eksiksiz bir şekilde tamamlayacağız. Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Mevlid-i Nebi Haftası programını yapıyoruz. Bu tür güzel programları arttırarak düzenlemeye devam ediyoruz. Bizden önce de belediyeler vardı ama sizler Mevlid-i Nebi Haftası’nı Tuşba ile tanıdınız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program seslendirilen ilahilerle sona erdi. AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini ve Kadın Kolları Başkanı Hacer Şevgin Altın ile bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.