BAŞKAN ÖZGÖKÇE’DEN ‘1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’ MESAJI

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı.

İnsanların huzur, güven ve mutluluk içinde yaşamasının temel koşulu, barış ve kardeşlik ortamının sürekliliğini sağlamak olduğunu dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bu nedenle dünyanın geleceği için en anlamlı günlerden birisinin de ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ olduğunu kaydetti. Barış ve kardeşlik olmadan demokrasi, demokrasi ve halkın hür iradesi olmadan da barış olamayacağının altını çizen Başkan Özgökçe, “Bu nedenle barış ve istikrar ortamını bozucu bölgesel anlaşmazlıkların, şiddet ve terör hareketlerinin önlenmesi için, herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Bizler de bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmeliyiz. Tuşba Belediyesi olarak birbirinden ayrılmaz bir bütün olarak gördüğümüz barışın, huzurun ve kardeşliğin bölgemizde köklü ve en güzel şekilde yaşanması için tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz” dedi.

Türkiye’nin geldiği nokta itibariyle devlet olarak çok güçlü, milletiyle birlik ve beraberliğini tesis etmiş, kalkınmasıyla gelişmesiyle dünya lideri olabilecek bir konuma ulaşıldığını dile getiren Başkan Özgökçe, “Özellikle iç ve dış mihrakların, şer odaklarının ülkemiz üzerindeki aynı anda hayata geçirmeye çalıştıkları başta 15 Temmuz hain darbe girişimi ve akabinde tüm terör örgütlerinin ABD tarafından tek noktada yönetildiği ve bir haydut, kovboy gibi davranan ABD Başkanı Donald J. Trump’ın insanlıkla bağdaşmayan bu sinsi ve hunhar saldırıları ve terör örgütlerine aşikar destekleri kesinlikle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Hürriyet kavramı, insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır. İnsanlığın yaratılışı ile birlikte başlamıştır. İnsana cüz’î irade verildiğinden beri bu kavram insanlığı meşgul etmektedir. İnsan hayatının en önemli duraklarından birisidir. Beden itibariyle beslenme ne kadar önemli ise duygular itibariyle de hürriyet en az o kadar, hatta daha da önemlidir. Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin “Ben ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” sözü bu gerçeği çok veciz bir şekilde ifade etmektedir.
İnsan hayatının olmazsa olmaz özelliklerinden birisi hürriyet sevdasıdır. İnsanlık tarihine dikkatle bakıldığında şu gerçek görülecektir: Bütün kölelikleri yıktıktan sonra insanlık ancak hürriyetin kölesi olmaya razı olmuştur.
“Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım,
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım.
Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım.”
diyen Mehmet Âkif Ersoy hürriyet sevdasını böyle ifade etmektedir. Hürriyet ve bağımsızlık için çok önemli mücadele veren ve çok sıkıntılı dönemler yaşayan bir ülkede hemen hemen 10 yılda bir darbeler ve kalkışmalar ile bu cennet vatanı bölmek, parçalamak ve huzur ve barışı baltalamak isteyenlerin ekserisi sözde müttefiklerimiz olmuştur.
Yine uzun yıllardır memleketimizin barış ve kardeşliğini bozmaya yönelik tüm terör olaylarının da arkasında bu sözde müttefiklerimizin olması manidar olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, “Ülkemizde huzurun sağlanması ve komşu ülkelerdeki yönetim boşluğu ve istikrarsızlık sonucu başta Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Hareketi olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında yapılan operasyonların hedefi, huzurlu ve istikrarlı bir ülkenin yanı sıra hem bölgenin hem de tüm dünyada barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ülkemizin, bölgemizin ve Tuşbalı kardeşlerimin ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’nü tebrik ediyor, mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşlik ve evrensel barışa hep beraber kucak açmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.